Gradovi

Stefanović: MUP očuvao bezbednost i stabilnost Srbije

PREŠEVO – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da je MUP ozbiljnim radom i zalaganjem očuvao bezbednost i stabilnost Srbije, a da je migrantima u našoj zemlji obezbeđen human i dostojanstven boravak.

Stefanović, koji je danas u Preševu prisustvovao otvaranju druge faze i početku radova na trećoj fazi privremenog prihvatnog centra za migrante, istakao je da MUP ulaže ogromne napore da se uspostavi sistem jedinstvene registracije.

On je ukazao da migrantska kriza može da se reši samo jedinstvenim pristupom, a da je ne može rešiti Srbija sama, niti bilo koja druga zemlja samostalno.

„Moramo imati jedinstveni sistem registracije, gde će ti ljudi moći da se registruju na jednom mestu, a ne u svakoj državi kroz koju prolaze. Na taj način povećavamo i bezbednosne preduslove za njihov miran prolazak kroz svaku od tranzitnih država“, ukazao je Stefanović, a navodi se u saopštenju ministarstva.

On je, sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandrom Vulinom, ambasadorom Kraljevine Norveške Arneom Sanesom i predstavnicima UNHCR, obišao renovirane objekte čiju je adaptaciju finansijski pomogla Kraljevina Norveška.

Izrazivši zahvalnost Norveškoj, ali i drugim državama koje su pomogle da se Srbija bolje i efikasnije suoči sa migrantskom krizom, Stefanović se zahvalio i svim volonterima, koji danonoćno neumorno rade.

On je naglasio da je izuzetnim angažovanjem pripadnika svih jedinica policije postignuto da se građani Srbije osećaju bezbedno, kao i migranti, kod kojih se vodi računa o tome da ne postanu žrtve trgovaca i švercera i da im se sačuva dostojanstvo.

MUP će, kako je rekao, nastaviti da sarađuje sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komesarijatom za izbeglice, kako bi bilo omogućeno humano i normalno postupanje prema migrantima i kako građani Srbije ne bi morali, ni u jednom trenutku, da se plaše za svoju bezbednost.

Ministri Stefanović i Vulin, v.d. direktor policije Vladimir Rebić i načelnik Uprave granične policije Milenko Božović obišli su dans i bazu Žandarmerije Cakanovci.

Zahvalivši UNHCR-u na donaciji koja će pomoći da se poprave uslovi života i rada policije, Stefanović je precizirao da u bazi Cakanovci izgrađen novi kompleks za stanovanje i boravak pripadnika Žandarmerije.

Ministar je rekao da očekuje da će se i uspeti da i ove godine budu uložena sredstva u uniforme, opremu, vozila i sve što je potrebno pripadnicima policije.

„Bolje obučena i opremljena policija može da bude još efikasnija i ostvaruje bolje rezulatate“, rekao je Stefanović zahvalivši pripadnicima policije na ogromnoj energiji koju ulažu kako bi građani bili bezbedni.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh