• Gradovi

  Stefanović: Nastavićemo da se borimo protiv ulaska Kosova u Interpol

   

   

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Dubaiju, posle početka zasedanja Generalne skupštine Interpola, da će Srbija nastaviti da se bori do samog glasanja u utorak, kako bi pokazala da prijem takozvanog „Kosova“ u Interpol predstavlja politizaciju te policijske organizacije.

  On je naglasio da je politizacija te organizacije štetna ne samo za medjunarodno pravo, već i za sve buduće policijske operacije, prenosi se u saopštenju ministarstva.

  Stefanović, koji predvodi delegaciju Srbije u Dubaiju, rekao je da je sam početak sednice Generalne skupštine obeležilo neprincipijelno ponašanje Generalnog sekretarijata Interpola.

  „I pored protivljenja većeg broja država članica i naravno Srbije da se pitanje prijema takozvanog ‘Kosova’ uopšte nadje na dnevnom redu, doneta je odluka da ova tačka ostane i da se o njoj glasa. Nažalost, iako smo više puta upozoravali da je time ugroženo medjunarodno pravo, ovakva odluka pokazuje da Korelova rezolucija koju je usvojila Generalna skupština prethodne godine u Pekingu ostaje samo mrtvo slovo na papiru“, naglasio je Stefanović.

  Ministar je istakao da je Generalni sekretarijat i jedan deo članica Interpola odlučio da njihovo stanovište bude iznad medjunarodnog prava i iznad odluka koje je donela i sama Generalna skupština.

  „Srbija nastavlja da, zajedno sa svojim partnerima, lobira i da radi na tome da odluka o eventualnom prijemu tzv. ‘Kosova’ ne prodje na samom glasanju u utorak. Ne predajemo se i borićemo se svim silama do kraja. Nadam se da ćemo, zajedno sa zemljama koje pomažu Srbiji, uspeti da pokažemo da glasanje za prijem takozvanog ‘Kosova’ u Interpol predstavlja potpunu politizaciju ove policijske organizacije što je potpuno štetno, ne samo za medjunarodno pravo, već i sve buduće policijske operacije“, naglasio je Stefanović.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com