• Gradovi

  Stefanović: Ne vraćam poslanički mandat DS-u

  BEOGRAD – Dojučerašnji poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović izjavio je danas da, iako je i zvanično istupio iz redova DS, neće vratiti poslanički mandat.

  „Taj mandat sam zaslužio. Dobio sam najviše glasova na stranačkim izborima, a mnogi unutar te stranke su dobili mandat zbog mog zalaganja. Neki od njih bi možda meni trebalo da vrate mandate, a ne ja njima“, rekao je Stefanović gostujući na B92.

  Prema njegovim rečima, ovo nije slučaj cepanja DS, jer bi se to, kako je rekao, dogodilo kada bi polovina predsedništva otišla. DS se, kako je primetio, ne cepa, već se od te stranke otpada.

  „DS je otišao od mene, ne ja od nje. Odlazak je posledica neslaganja s politikom i s programom DS. Oni žele da idu centrističkom linijom i da zadrže kadrove“, rekao je Stefanović i dodao da tamo ima sjajnog sveta, ali i „da su mnogi skrajnuti“.

  Na pitanje ko ga finansira, Stefanović je odgovorio da u ovom trenutku finansije ne postoje, da su pozvani mali privrednici ili građani, te da će levica i od donacija živeti u okviru zakona.

  Stefanović je odbacio spekulacije da ga plaća premijer Aleksandar Vučić.

  „Kako da me plaća Vučić kad mi je to najveći politički protivnik. Mi zajedno samo možemo da odredimo datum kada ću da ga ispratim s premijerskog mesta“, poručio je Stefanović.

  Na pitanuje zašto je izašao iz DS pred izbore, kad je govorio da to neće raditi, odgovara:

  “A kada će biti izbori? To je još jedno opšte mesto, ja sam izašao iz DS sa dovoljnim vremenskim razmakom za izbore, koji će se dogoditi verovatno na proleće“, rekao je on i dodao da ne zna koji je to najbolji trenutak za izlazak iz DS i da je možda sve to previše i trajalo.

  Stefanović je rekao da je godinu i po dana pokušavao da popravi DS, i izvinio se građanima što nije uspeo, poručivši da toj stranci želi sve najbolje.

  Govoreći o pokretu levice koji je formirao, on najavljuje skoro formiranje partije koja će se zvati Levica Srbije, a potpise, kako je rekao, već skuplja.

  Stefanović je naglasio da mu je cilj da novom politikom, sa novim ljudima, vraćanjem ideologije, ta stranka porazi Vučića.

  „Neće biti lako ni kratko, ali sam siguran da među građanima postoji energija za to“, istakao je on.

  Prema njegovim rečima, uz njega je još jedan poslanik, Ivan Jovanović, ali nije želeo da odgovori na pitanje koga je sve zvao da se priključi.

  Foto skrinšot Tanjug video (arhiva)

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com