• BG

  Stefanović obavestio UN da je situacija na Kosovu vrlo ozbiljna

   

   

  Opšta bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je vrlo ozbiljna rekao je danas u Beogradu ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pomoćniku generalnog sekretara UN Aleksandru Zuevu, i ponovio stav Srbije o potrebi kontinuiranog prisustva UNMIK-a na terenu.

  Stefanović i Zuev su razgovarali i o poternicama koje je Srbija raspisala preko Interpola zbog ratnih zločina, kao i o pružanju utočišta beguncima od zakona na Kosovu i o konstantno rastućem problemu krijumčarenja narkotika, navedeno je u saopštenju MUP-a Srbije.

  Podsećajući da se u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti, misija UN na Kosovu (UNMIK) stara o vladavini prava i bezbednosti, Stefanović je podsetio da su i dalje nerešena ubistva pripadnika Žandarmerije Stevana Sindjelića i lidera SDP Olivera Ivanovića.

  Zuev, pomoćnik zamenika generalnog sekretara UN za vladavinu prava i bezbednosne institucije u Odeljenju Ujedinjenih nacija za mirovne operacije, rekao je da se slaže sa Stefanovićem da krivci za te zločine moraju biti nadjeni i moraju odgovarati.

  Stefanović je Zueva obavestio o angažovanju Srbije u multinacionalnim policijskim operacijama i mirovnim misijima UN.

  Zuev je pozvao Stefanovića da u junu dodje u sedište UN u Njujorku, na sastanak ministara unutrašnjih poslova i šefova policija o bezbednosti, kojim će predsedavati generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com