• BG

  Stefanović: Okupljanje u Borči bez incidenta, šokiran manipulacijama

   

   

  Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas, povodom dogadjaja kod pekare u Borči, da je okupljanje proteklo bez ijednog incidenta i policija nije, niti će dozvoliti da dodje do narušavanja javnog reda i mira.

  „Povodom raznoraznih manipulacija o dogadjajima u Borči i radu policijskih službeni, koje smo mogli da čujemo od strane pojedinih političara, kako iz Beograda, tako i iz Prištine, želim da istaknem da sam šokiran tolikom paušalnošću, kao i njihovom uigranošću u spremnosti da zarad ubiranja sitnih političkih poena dolivaju ulje na vatru“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

  On je rekao da su „policijski službenici bili prisutni sve vreme tokom okupljanja gradjana ispred pekare u Borči, koji su se organizovali putem društvenih mreža kako bi izrazili negodovanje zbog radnika koji se slikao sa simbolom dvoglavog orla, i obezbedjivali da ne dodje do narušavanja javnog reda i mira“.

  Prema njegovim rečima, o svemu su pravovremeno obavestili nadležno tužilaštvo, koje im je naložilo da dostave izveštaj.

  On je „apelovo na gradjane, koji su protestovali, da ne zaborave da je Beograd oduvek bio i ostao miroljubiv i domaćinski grad, a prištinske političare i njihove partnere u Beogradu podsetio da uprkos njihovim konstantnim širenjima huškačke propagande ne mogu sakriti istinu“.

  „Istina je da tokom protesta u Borči ni jedno staklo nije naprslo na pomenutoj pekari, dok sa druge strane ceo svet redovno svedoči desetinama lomljenja, paljenja i kradja imovine, kao i svakodnevnim napadima na Srbe na Кosovu“, rekao je Stefanović u pisanoj izjavi.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com