• BG

  Стефановић: Орић није ушао у Србију

  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановића изјавио је да Насер Орић није ушао у Србију и да је за њим расписана потерница, због чега би био ухапшен чим би ушао на територију Србије.

  Стефановић је то рекао за београдске медије, а након што је ратни командант тзв. Армије БиХ у Сребреници Насер Орић, којег Србија потражује за ратне злочине почињене над Србима током последњег рата у БиХ, објавио фотографије на свом Фесјбук профилу за које тврди да су снимљене на територији Србије.

  „Насер Орић није ушао у Републику Србију. За њим је расписана потерница и истог тренутка, када би крочио на нашу територију, био би ухапшен. Пошто то добро зна, сигуран сам да он не долази ни на 50 километара од границе са Србијом, а камоли да прелази у нашу земљу”, рекао је Стефановић.

  Према његовим речима, очигледно је да на фотографији коју је објавио, наводно из ресторана у Ужицу, стоји посуђе традиционално источњачко, какво јесте уобичајено у Сарајеву, али не и у Ужицу.

  „Посебно би било чудно да ресторани у Ужицу служе воду Олимпија, коју јасно можете видети на фотографији, какву служе у сарајевским ресторанима, а какве нема на нашем тржишту. Пошто видим да Насер Орић чезне за туристичком понудом Србије, за њега имам посебну препоруку – да што пре види унутрашњост затвора у Сремској Митровици, Ваљеву, Пожаревцу или Нишу”, рекао је Стефановић.

  Шта је на Фејсбуку објавио Орић

  Ратни командант Армије БиХ у Сребреници Насер Орић, кога државни органи Србије терете за ратне злочине над Србима у Подрињу, на свом Фејсбук профилу објавио је слике за које тврди да су снимљене током његовог боравка у Србији.

  Орић тврди да су фотографије снимљене на Пашиној равни, како је навео „изнад Ваљева”, и у неименованом ресторану у Ужицу, како је дословно написао „завичају већине бошњака Подриња и Посавине”, све са малим словом б на почетку речи Бошњаци.

  У овом тренутку нема независне потврде да је Орић, како се похвалио на свом Фејсбук профилу, боравио у Србији.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com