Gradovi

Stefanović: Pojačavamo kontrolu migranata

O učešću „Pane u pregovorima sa Kinezima“

Stefanović je rekao da ne zna u kom svojstvu je Petar Panić Pana boravio u zgradi Vladi Srbije, kao ni da li učestvuje u pregovarima sa delegacijom Kine. „Ne znam u kom svojstvu je bio tamo i mislim da nije funkcioner Srpske napredne stranke. Mislim da je bio u zgradi kada svi građani mogu da uđu“, rekao je Stefanović odgovarajući na pitanje novinarke Kurira u kom svojstvu je „osuđivani Panić“ sedeo u Vladi Srbije. Na dodatno pitanje da li je sporno da Panić „sedi i pregovara sa delegacijom iz Kine u skupštini grada“, Stefanović je odgovorio: „Niti znam za neke pregovore, niti sam im prisustvovao. Ne znam ništa o tome“, rekao je Stefanović. On je naglasio da „svako treba da odgovara za ono što je uradio u životu“.

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da Srbija pojačava kontrolu svih migranata koji prolaze kroz našu zemlju, ali i da se traži rešenje da građani ne osete pritisak kad broj migranata koji dnevno prolaze kroz Srbiju dođe do 9.000.

„To je važno i zbog bezbednosnog aspekta, zbog onih koji se bave različitim krivičnim delima. Zato pojačavamo kontrolu svih koji prolaze“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Stefanović je rekao da se migranti koji prolaze kroz Srbiju registruju, što će, kako je primetio, olakšati posao zemljama koje su na toj trasi finalni domaćini.

Stefanović je rekao da će sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obići i migrante koji prolaze kroz Makedoniju.

„Rebić i ja ćemo obići te ljude, jer je važno da se Makedonija koja neposredno pre nas prima migrante uključi u proces registracije zato što postoji i otpor u određenim zemljama EU da primaju ekonomske migrante“, rekao je Stefanović.

Ministar je poručio da je veoma važno da se ta pitanja razjasne i kako će Makedonija nastaviti da postupa i na koji način će ovaj problem da bude rešen, a da to ne osete građani.

Prema njegovim rečima, traži se rešenje da građani Srbije ne osete pritisak kad broj migranata koji kroz našu zemlju prolaze pređe 8.000 ili 9.000 dnevno.

Naša država, ističe on, izdvaja sredstva da migranti koji ovuda prolaze imaju pristojan i normalan odnos.

Upitan da li postoji tendencija da se migranti vraćaju u Srbiju, on je rekao da to za sada nije veliki broj, ali da mora da se vodi računa o bezbednosti zemlje, upravo zbog onih koji dolaze iz zemalja koje nisu zahvaćene ratnim sukobima.

„Te ljude će EU vraćati. Mi sada imamo situaciju na srpskoj granici da ih vraćamo u Makedoniju. Sa makedonskim vlastima se trudimo da na srpsko makedonskoj granici onemogućimo da uđu u zemlju. Oni koji traže azil ući će u tu proceduru, ali i to ne znaci da će im azil automatski biti odobren“, rekao je Stefanović.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh