Gradovi

Stefanović: Povećanje poreza alternativa racionalizaciji

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da racionalizacija u policiji nije lak posao, ali da mora biti sprovedena jer je alternativa podizanje poreza građanima.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara posle proslave Dana Kriminalističko-policijske akademije, rekao da oni koji kritikuju postupak racionalizacije ranije izjavljivali da je administacija u policiji prevelika, preglomazna i preskupa, a, s druge strane, kad se krene u taj postupak, „ni to im ne valja“.

„Postavlja se pitanje šta u stvari hoćete. Ja bih najviše voleo kad bih mogao da kažem: hajde da primimo 50.000 novih ljudi u policiju, ali da li bismo to mogli da platimo – ne bismo“, rekao je Stefanović.

On je dodao da se postupak racionalizacije nastavlja, da rukovodstvo policije želi da bude potpuno sigurno da je sve urađeno u skladu sa zakonom i da niko ne bude oštećen, ali da se istovremeno ispuni zahtev vlade u skladu sa maksimalnim brojem zaposlenih u javnom sektoru.

MUP istražuje napad na potpredsednika Romske partije

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je istragu u vezi sa napadom na potpredsednika Romske partije Dragana Novakovića i već postoje tragovi koji bi u narednih nekoliko dana mogli da rasvetle šta se dogodilo, rekao je Stefanović.

Stefanović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je policija slučaju pristupila ozbiljno i da će istraga pokazati šta se dogodilo.

„Kako me direktor policije danas obavestio, naši operativci već imaju neki pomak u istrazi“, poručio je Stefanović.

Romska partija saopštila je juče da je nepoznata osoba „pokušala atentat“ na potpredsednika te stranke Dragana Novakovića u noći između subote i nedelje, 6. i 7. februara, kada su na točkovima njegovog automobila namerno odvrnuta dva šrafa, a ostali šrafovi oslabljeni.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh