• Gradovi

  Stefanović pozvao demonstrante da se mirno razidju i poručio da će policija zaštititi …

   

   

  Ministar spoljnih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je večeras lidere Saveza za Srbiju i demonstrante da prestanu da krše zakon i da se povuku mirno iz zgrade RTS-a.

  Stefanović je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će MUP „povratiti javni red i mir i zaštititi svakog novinara i radnika RTS-a od nasilja“.

  On je rekao da će svako ko je ušao večeras u zgradu javnog servisa, učinio nasilje i kršio zakon, prekšajno i krivično odgovarati.

  „Pozivam ih da na najmirniji način napuste zgradu RTS i prestanu sa kršenjem zakona. Mi ćemo da povratimo javni red i mir i zaštitimo novinare RTS od bilo kog nasilja. MUP će se potruditi da zaštiti novinare RTS-a da im se ništa ne dogodi“, rekao je Stefanović.

  On je kazao da se na skupu Saveza za Srbiju večeras okupilo 1.400 osoba i da je protest u tendenciji opadanja, što je izazvalo veliku nervozu kod lidera Saveza za Srbiju i da se skup potom prelio u nasilje.

  Stefanović je kazao da su dozvolili okupljanje i da su jedino molili da se ne desi nasilje, ali da se nasilje ipak desilo, da je demoliran ulaz u zgradu RTS i da je jedan broj ljudi pretio novinarima.

  „Ovo je preuzelo oblik koji nikada nije smelo, ovakva vrsta okupljanja koja prerastu u nasilje je bila jedina stvar za koju smo molili da ne sme da se dogodi. Ovo je nešto što u našoj zemlji ne sme da se dogadja država će morati da odgovori“, kazao je Stefanović.

  On je rekao da je jednom od lidera RTS-a Draganu Djilasu „odgovarao RTS kada je na njemu zaradjivao novac“, a da večeras ne valja ni Djilasu, ni lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću, ni lideru Dveri Bošku Obrdoviću, ni bilo kom drugom lideru Saveza za Srbiju.

   

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com