Gradovi

Стефановић: Правосуђе пушта наоружане криминалце да се шетају по Београду

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је да су многи од ухапшених у недавној полицијској акцији пуштени на слободу и за то окривио правосудне органе.

Стефановић је новинарима рекао да зна да би људи волели да за две недеље буду окончани процеси против криминалаца.

„Али само ми кажите у којој земљи тако иде. Где имате врх организованог криминала којег лично ухватите на улици да он дилује дрогу, или носи килограм дроге у колима, па га ви зауставите и ево вам килограм дроге, супер, 20 година затвора”, упитао је Стефановић, преноси Бета.

Он је казао да и када полиција ухапси људе са оружјем за које немају дозволу, судови не одлуче да их задрже.

„Ви кажете пуштени су. Нажалост јесу. Да се ја питам не бих их пустио никад. Апсолутно кривим правосудне органе”, казао је Стефановић.

Стефановић је додао да је „тај који може да пусти криминалце са илегалним оружјем да се шета по Београду неодговоран”.

„Судови могу да суде како хоће, а то само доказује да смо у праву када тражимо пооштравање санкција”, казао је Стефановић.

Стефановић је 11. јануара на конференцији за новинаре изјавио да је у обимној акцији полиције ухапшено око 150 људи, а расписана је црвена Интерполова потерница за Филипом Кораћем.

Суд да одлучи о учешћу полиције у рушењу бесправних објеката

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да мисли да ће случај са бесправним објектом на Копаонику брзо бити решен.

„Да не буде да неко мисли да хоћу да се тај објекат сачува, па због тога је цела халабука. Баш ме брига за тај објекат, нека се сруше сви илегални објекти у Србији”, рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Међутим, министар је навео и да ће тражити од надлежног тужиоца и судије за прекршајне поступке мишљење да ли полиција треба да учествује у рушењу бесправних објеката.

Стефановић је рекао да је немогуће да постоје две правне норме које уређују исту области и да нема ништа против како год судови да одлуче.

„Не бих волео да испадне као да постоји нека политичка воља. Нека раде онако како кажу надлежни државни органи. Могу да се обрате и надлежном одбору скупштине, можда и Уставном суду, па кад судови пресуде, због свих будућих поступања, треба да знамо да ли се закон спроводи на један или други начин”, рекао је Стефановић, пренео је Танјуг.

 

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh