• Gradovi

  Stefanović: Predavanja o bezbednosti proširiti na sve osnovce

   

   

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će Ministarstvu prosvete predložiti da se svim osnovcima drže predavanja o bezbednosti, kojima su sada obuhvaćeni samo djaci četvrtog i šestog razreda.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je danas to rekao u Vraniću kod Barajeva gde je sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem i pomoćnicom ministra prosvete Vesnom Nedeljković prisustvovao predavanju u okviru predmeta „Osnovi bezbednosti dece“ učenicima šestog razreda OŠ „Pavle Popović“.

  „Predmet Osnovi bezbednosti dece, u okviru kojeg policijski službenici podučavaju učenike četvrtog i šestog razreda, daje izuzetne rezultate“, ocenio je ministar i rekao da tim predavanjima aktivni i penzionisani policajci ukazuju deci na moguće opasnosti i kako da ih se čuvaju.

  Policajci su danas, prvog dana drugog polugodišta, učenicima šestog razreda OŠ „Pavle Popović“ održali predavanje o „prevenciji i zaštiti od zloupotrebe opojnih droga i alkohola“.

  Učenici te škole prvi su dobili priručnike koje je MUP pripremio u saradnji sa OEBS-om. Udžbenici će biti podeljeni svim učenicima koji pohadjaju predmet „Osnovi bezbednosti dece“.

  Deca će kroz priručnik „moći da se upoznaju sa svim opasnostima koje donose alkohol, droga, internet i saobraćaj“, rekao je Stefanović.

  Šef Misije OEBS-a Andrea Oricio rekao je da će učenicima biti podeljeno 140.000 priručnika na srpskom i na osam jezika nacionalnih manjina.

  „Ovaj priručnik predstavlja važan korak u rešavanju bezbednosnih problema mladih i suzbijanju svih vrsta nasilja. On je rezultat napora širokog spektra predavača i relevantnih institucija. Izuzetno je važno da se mladi informišu o svim mogućim pretnjama“, rekao je Oricio i dodao je važno da se u prevenciju uključi cela zajednica.

  Predmet „Osnovi bezbednosti dece“ u osnovne škole uveden je u septembru prošle godine, na inicijativu ministra Stefanovića, i u prvom polugodištu održano je više od 26.000 predavanja o tome.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com