• Novosti online

  Стефановић с британским министрима о унапређењу сарадње

  ЛОНДОН – Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић данас је у Лондону разговарао са британским министром за безбедност и економски криминал Беном Воласом и Аланом Данканом, министром за Европу и Америку о унапређењу сарадње Србије и Велике Британије, пре свега у области унутрашњих послова.

  Тема је била и досадашњи напредак наше земље у области европских интеграција, а једна од кључних тема с министром Воласом била је борба против тероризма и могућност за унапређење сарадње полиција две земље у овој области.

  Стефановић је упознао британског колегу са мерама које је Србија до сада предузела према нашим држављанима који су учествовали у сукобима на страним ратиштима, наводећи да је због учешћа у сукобима у Сирији седморо наших држављана правоснажно осуђено на укупно 69 година затвора.

  Он је министра Воласа упознао и с мерама које је Србија до сада предузела у борби против финансијског криминала, истакавши да смо уложили огромне напоре како би отклонили све техничке недостатке и побољшали ефикасност у области спречавања прања новца и финансирања тероризма, јавља Танјуг.

  Имајући у виду напредак који је остварен у овој области, Стефановић је рекао да очекује ускоро повлачење Србије са сиве листе ФАТФ-а.

  Стефановић и Волас разговарали су и о унапређењу сарадње две полиције у борби против организованог и финансијског криминала, а у циљу веће безбедности грађана двеју земаља.

  Са министром Аланом Данканом Стефановић је разговарао о досадашњем европском путу Србије и напретку који је остварен у оквиру преговарачког Поглавља 24, које се односи на правду, слободу и безбедност.

  Такође, Стефановић и Данкан разговарали су о унапређењу економских односа Србије и Велике Британије, као и евентуалном доласку британских инвеститора у нашу земљу.

  Током данашње посете Лондону потпредседник српске Владе састао се и са Медлин Алесандри, која је у кабинету премијерке Терезе Меј задужена за питања националне безбедности.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com