• Gradovi

  Stefanović: Sprečeno 120 osoba iz Srbije da odu u Banjaluku

  BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je sprečeno oko 120 lica iz Srbije koji su hteli da se priključe nekom od skupova u Banjaluci i dodao da su za Srbiju najvažniji mir i stabilnost u regionu.

  Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da je MUP Srbije u komunikaciji sa MUP-om Republike Srpske i da se razmenjuju informacije.

  Premijer Aleksandar Vučić kao koordinator službi bezbednosti obavio je sastanak sa službama na kome je razmotrena situacija Banjaluci, naveo je Stefanović.

  „Sprečili smo oko 120 lica sa teritorije Srbije da odu u Banjaluku i da se priključe nekom od skupova“, rekao je on.

  Istakao je da se primenjuju mere i da su otkriveni pripadnici više naroda kako pokušavaju da dodu u Banjaluku i izazovu incidente.

  Radimo sa RS kako bi se to predupredilo i sprečilo, dodao je on.

  „Svako lice koje se nalazi na teritoriji Srbije i namereva da tako nešto uradi, nalazi se pod opservacijom“, rekao je Stefanović i poručio da Srbiju zanima samo mir.

  Stefanović je rekao i da su se u javnosti pojavile određene informacije „o finansijskim sredstvima koja su stigla spolja kao podrška određenim stranama i pojedincima“, a namenjena za organizaciju protesta i odlaska na te proteste.

  „Primenjujemo destine mera, kao i MUP Republike Srpske. Naravno ne možemo sa sigurnošću da kažemo da će svaka od tih mera dati rezultate zato što se upravo radi o situaciji koja eskalira s vremena na vreme“, rekao je on.

  On je podsetio da u regionu ima mnogo nestabilnosti i poručio da ljudi moraju da shvate da nam je potrebna stabilnost i mir.

  Stefanović je rekao da će Srbija imati dinamičan rast u narednoj godini i lidersku poziciju u regionu, ali je upozorio da investitori neće dolaziti u region nestabilnosti.

  „Sve što je Aleksandar Vučić radio do sada za RS, samo je radio da pomogne“, rekao je ministar Stefanović i dodao da Srbija traži samo mir i bezbednost i da svi shvate da je za Srbiju pobeda mirna Republika Srpska.

  „Učinićemo sve u našoj moći da pomognemo da se sutra ništa ne desi. U politiku se ne mešamo, ali hoćemo mir“, zaključio je Stefanović.

  Foto Tanjug/ S.Radovanović, arhiva

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com