• Gradovi

  Stefanović u Moskvi: Moguće prisustvo srpskih policajaca na Svetskom prvenstvu

  Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Rusije Nebojša Stefanović i Vladimir Kolokoljcev razgovarali su danas u Moskvi o daljem unapredjenju saradnje u borbi protiv terorizma i o mogućem prisustvu srpskih policajaca na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

  Sagovornici su razgovarali o razmeni informacija o potencijalnim pretnjama, kroz medjunarodnu operativnu saradnju u okviru „Interpola“, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

  Tema sastanka bio je i nastavak obuke i razmene iskustava policijskih službenika dve zemlje, a predloženo je i da se ta saradnja intenzivira, posebno u obuci specijalizovanih jedinica za borbu protiv ilegalne trgovine na narkoticima.

  Stefanović i Kolokoljcev razgovarali su i o bezbednosnim merama koje Rusija preduzima za Svetsko prvenstvo u fudbalu koje će sledeće godine biti održano u Rusiji, kao i o „mogućem upućivanju srpskih policajaca na taj dogadjaj“.

  „Ono što je posebno zanimljivo za Rusku Federaciju, ali i za MUP Srbije je moguće upućivanje naših policijskih službenika na Svetsko prvenstvo u fudbalu, kako bi pomogli ruskim kolegama“, rekao je Stefanović.

  On je napomenuo da je za MUP Srbije „veoma važno da ne postoji nijedan srpski navijač koji bi u Rusiji mogao da počini neko krivično delo“, ali kako je dodao, Srbija je spremna da saradjuje kako bi se bolje kontrolisala situacija.

  Kolokoljcev je obavestio Stefanovića da organi unutrašnjih poslova Rusije sprovode niz mera na zaštiti objekata tokom prvenstva i obavljaju stalni monitoring i procenu potencijalnih rizika i pretnji.

  Stefanović boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi gde je posetio najelitniju jedinicu u sastavu Nacionalne garde Ruske federacije diviziju za operativne namene „Djeržinski“.

  Sa komandantom srpske Žandarmerije Goranom Dragovićem obišao je i taktičko-tehnički zbor naoružanja, vojne tehnike i opreme koju koriste jedinice za specijalne namene.

  Stefanović je prisustvovao i pokaznoj vežbi borbenih i oklopnih vozila koju su izveli pripadnici jedinice „Đeržinski“.

  Obišao i Muzej divizije „Dzeržinski“, gde se upoznao sa istorijom te jedinice, osnovane 1924. godine, a položio je i venac na Spomenik palim borcima Divizije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com