• Gradovi

  Стефановић: Уводи се кривично дело „припрема тешког убиства“

  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да ће МУП заједно са радном групом у којој седе представници тужилаштва, Министарства правде, судије, адвокати и други, радити на изменама кривичног законика како би се, између осталог, кривично дело „припрема тешког убиства” увело у наше законодавство, јер оно као такво, тренутно није законски дефинисано.

  Према његовим речима, до сада је пракса показала да они који се повезују за тешка кривична дела често пролазе са благим казнама, поготово они који су били везивани за тешка убиства

  „То што неко добије шест месеци или годину дана затвора, а извршио је најтеже кривично делом или припрему за тешко убиство, то је као да је добио ослобађајућу пресуду”, казао је Стефановић за Тв Пинк.

  Објашњава да у нашем законодавству не постоји, на пример, кривично дело „припрема тешког убиства” већ се та лица гоне по основу поседовања илегалног оружја.

  Стефановић наводи да ће се о свему овоме разговарати на радној групи и са експертима пре него што предлози буду послати парламенту на расправу, преноси Танјуг.

  Стефановић: Савез за Србију жели по сваку цену да дође на власт

  Функционер СНС и министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, рекао је данас да је матрица понашања и политички програм Савеза за Србију позивање на вешала, силовања и насиље, јер је, каже, жеља Ђиласа, Јеремића, Тадића, Обрадовића и других, да по сваку цену дођу на власт.

  Стефановић је гостујући на ТВ Пинк рекао да на протесте долазе појединци који имају „посебан проблем” који изражавају тако што прете деци и женама.

  Објашњава да није проблем увек појединац, већ да је проблем инспиратор, лидери Савеза за Србију, Ђилас, Јеремић, Обрадиовић, Трифуновић, који, каже, свакога дана својим деловањем у медијима позивају на насиље.

  Коментаришући говор новинара Милојка Пантића на протесту „Један од пет милиона” у којем је Пантић, како је рекао, оптужио Србију за дешавања у БиХ 90-тих и на Косову, Стефановић каже да је то, уствари, говор лидера Савеза за Србију.

  „Они беже од тога да га саопште јавно, јер су свесни да би им то одузело један број гласова” те да су у питању људи који „иду са дигитроном” и којима су „фотеља” и привилегије на првом месту, казао је Стефановић.

  Подсетио је да је Вук Јеремић дао интервју у којем је оптужио Србију да је крива за све ратове.

  „Изговорио је све оно за шта су се најекстремнији елементи залагали све године у БиХ. Није му се Хашим Тачи случајно захвалио”, каже Стефановић.

  Додаје да су Јеремићевим „штеточинским деловањем”, када је био власт и сарадник Бориса Тадића, донете катастрофалне одлуке по Србију у вези Хашког трибунала, „границе” на КиМ …

  Стефановић каже да такву политику континуитета и сада промовишу и да је важно да грађани Србије треба да знају шта би се догодило кад би се такви људу вратили на власт.

  Кроз речи Милојка Пантића, каже Стефановић, на протестима који се називају грађански, говоре лидери Савеза.

  „Имате наставак кроз речи Милојка Пантића, није важно што је то Милојко Пантић. Он је то рекао кроз речи Савеза за Србију”, казао је Стефановић.

  Стефановић је коментаришући увреде на рачун председнице Владе, чија се партнерка недавно породила, рекао да не може да разуме да некоме смета новорођено дете, преноси Танјуг.

  Желе да на трагедији да прикупе политичке поене

  Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић негирао је данас спекулације да му је кум био генерални секретар АМС С Предраг Ђурђев, који је убио председника тог савеза Предрага Бутулију а затим извршио самоубиство, те да не може да разуме како људима из Савеза за Србију овако трагичан догађај може да буде начин за прикупљање политичких поена.

  Стефановић је рекао да је познавао обојицу и да је Бутулиља иза себе оставио супругу и четворо деце.

  „Пеђа је човек са којим сам ишао заједно у школу, али није мој кум, то ваљда да ли ми је кум или није, би учинило овај злочин другачијим? Шта је поента тиме што покушавају”, упитао је Стефановић гостујући на ТВ Пинк.

  Каже да не може да замисли зашто се ова трагедија догодила, и да жели само да се истрага заврши.

  „Оваква врста трагедије је за мене незамислива. Не знам шта се се хтело тиме што тврде да је он мој кум”, рекао је Стефановић.

  Претпоставља, каже, да су људи из Савеза за Србију оптерећени свим случајевима у којима постоји смрт, или постоје теме, догађаји у Србији у којима се нешто ужасно дешава.

  „Они су апсолутно увек први да то коментаришу, да се укључују, као да им је драго што се тако нешто догодило”, рекао је Стефановић и упитао „како можете на примеру било какве трагедије да градите политичке поене?”.

  „Какви су то људи који се одушевљавају нечијом смрћу, како можете да вам то буде тема којом се радујете. Како такви људи сматрају да ће то донети неки политички поен?”, запитао је Стефановића, преноси Танјуг.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com