• Gradovi

  Stefanović: VBA dobro obavlja posao

   

  Ministar unutrašnjih poslova Srbije i šef Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti Nebojša Stefanović izjavio je večeras da sistem bezbednosti Srbije ima priliku da jača i da na „ozbiljniji način štiti gradjane Srbije“.

  On je na svečanosti povodom Dana Vojnobezbednosne agencije (VBA) rekao da VBA radi veoma složen posao, a da stabilnost Srbije, mir, „sve ono što se dešava pozitivno u Srbiji, govori u prilog tome koliko se dobro obavlja posao“.

  „Neretko imamo situacije različitih ugrožavanja bezbednosti širom Evrope i sveta. Informacije, koje se tiču i terorističkih dešavanja i izazova koje nosi organizovani kriminal i svi ostali, danas su samo povod da uložimo više napora da naš sistem bezbednosti bude jedinstven i snažan i da odgovor koji dajemo bude takav da odvratimo svaku moguću pretnju našoj zemlji i njenim gradjanima“, rekao je Stefanović.

  Direktor VBA Petar Cvetković rekao je da su Agencija i njeni pripadnici sve svoje zadatke i ove godine, kao i prethodnih, obavljali vodjeni patriotizmom i visokom profesionalnošću, posvećeni samo jednom cilju – bezbednosti Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, Srbije i svih njenih gradjana.

  „Vojnobezbednosna agencija je u svakom trenutku spremna i osposobljena, i kadrovski i tehnički, da na adekvatan i pravovremen način odgovori na sve bezbednosne izazove, rizike i pretnje usmerene protiv oružanih snaga Srbije, njenih gradjana i institucija“, rekao je Cvetković.

  On je naveo da je taj rad svakodnevan, naporan, pun različitih izazova i izuzetno zahtevan i dodao „da uprkos tome što je rad VBA povremeno izložen odredjenim kritikama i sumnjama, bez obzira da li je reč o nerazumevanju specifičnosti rada ove službe ili su ta preispitivanja proizvod zakonima zasnovanih ovlašćenja i prava, VBA je bila, ostaće i biće služba bezbednosti kojoj je iznad svega bezbednost njene otadžbine Srbije“.

  Prijem povodom Dana VBA upriličen je u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba, a Stefanović je na prijem došao kao izaslanik predsednika Srbije.

  Na prijemu su bili i ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, državni i vojni zvaničnici, predstavnici verskih zajednica, diplomatskog kora i brojni gosti iz kulturnog i javnog života.

  Dan Vojnobezbednosne agencije 12. novembra ustanovljen je u znak sećanja na 1839. godinu kada je prvi put donet vojni zakon Kneževine Srbije u kome se spominju dela i sankcije za izdaju, špijunažu, pobunu i ostale oblike ugrožavanja bezbednosti Vojske i države.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com