Gradovi

Stefanović: Video sam ugovor o obezbeđenju u Beloj Crkvi

Stefanović: Video sam ugovor o obezbeđenju u Beloj Crkvi

BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je video ugovor koji je opština Bela Crkva zaključila sa firmom FTO o obezbeđenju i da je to učinjeno na dan kada je održana sednica Skupštine opštine na kojoj je došlo do incidenta.

Stefanović je novinarima u Skupštini Srbije rekao i da je policija utvrdila identitet osoba koja je koristila biber sprej.

„Pogledao sam ugovor koji je potpisao načelnik opštinske uprave. Potpisao je tog dana. Možda ta izjava datira iz nekog prethodnog perioda, da opština nije imala zaključen ugovor sa bilo kojom službom, ali tog dana opština je zaključila ugovor sa FTO-om“, rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da je to bila procena opštine, koja je imala pravo da zaključi ugovor i zaštiti svoje prostorije.

„Mi smo proverili, postavili pitanje načelniku opštinske uprave da se izjasni, da li je možda taj dokument falsifikovan ili na bilo koji način zloupotrebljen. On je priznao svoj potpis, izjavio je da je on sklopio ugovor sa FTO i da je ta firma postala deo skupštinskog obezbeđenja zbog sumnje da može doći do nasilja tokom održavanja sednice, što se nažalost i pokazalo kao tačno“, objasnio je Stefanović.

Takođe, policija je utvrdila i identitet osobe koja je koristila biber sprej, rekao je Stefanović i naveo da se radi o pripadniku one grupe ljudi koja je nasilno pokušavala da uđe u opštinu.

„Pripadnici FTO nisu koristili biber sprej“, kazao je Stefanović koji očekuje da se Tužilaštvo oglasi, odnosno da kvalifikuje to delo.

Kao neko ko pripada SNS, meni je drago da su odbornici SNS mirno došli, nije bilo naših drugih aktivista, ušli su u salu i čekali početak sednice, a kasnije sa većinom izabrali novo rukovodstvo, što pokazuje volju većine u opštini Bela Crkva, zaključio je ministar policije, koji je i funkcioner SNS.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh