Regioni

STEGAO DEBELI MINUS: BiH najhladnija zemlja u Evropi!

Informacija koja sigurno izaziva još više zabrinutosti je da je Bosna i Hercegovina danas bila najhladnija u Evropi

Aktiviran je meteoalarm i izdato narandžasto upozorenje, zaleđeno je više jezera i reke, a saobraćaj je blokiran na više deonica.Danas je najniža temperatura na Starom kontinentu izmerena upravo u BiH. Na Kupresu je izmereno -20, na Bjelašnici -16, a u Banjaluci i Sarajevu po -11. Kupres je za jedan stepen bio hladniji od najhladnijeg evropskog glavnog grada – Bukurešta.

Lekari savetuju građane da pripreme toplu odeću i obuću, i unose dosta tečnosti te da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe. Starije osobe i hronične bolesnike upozorili su da redovno uzimaju svoje terapije. Prema prognozama još dva dana se očekuje izrazito hladnog vremena s još nižim temperaturama, nakon čega sledi otpljenje.

Zbog snežnih smetova došlo je i do prekida saobraćaja na regionalnom putu Klanci – Ulog u dužini od 25 kilometara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Zbog sanacije klizišta i popravki kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva – Razboj vozila su saobraćala jednom trakom.

Poledica je moguća na svim mokrim ili vlažnim dionicama, posebno na širem području sarajevsko-romanijske regije, kao i na drugim dionicama u višim predelima i preko prevoja.

(NN)

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh