Gradovi

Stepanović novi direktor Kancelarije za civilno društvo

BEOGRAD – Vlada Srbije imenovala je Žarka Stepanovića iz Beogradskog fonda za političku izuzetnost za novog direktora Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom

Stepanović je na tu funkciju izabran na sednici Vlade Srbije u petak, na predlog nevladinih organizacija, a na tom mestu naslediće Ivanu Ćirković, koja je pre nešto manje od godinu dana razrešena sa te funkcije na lični zahtev.

Stepanović je završio Filozofski fakutlet u Beogradu, početkom 90-tih je radio kao novinar, a danas je, pored ostalog, i član Upravnog odbora Petnice i Društva andragoga Srbije.

Dugo radi u nevladinom sektoru, gde je, pored ostalog, bio rukovodilac programa suočavanja sa prošlošću i pomirenja u regionu, razvoja multietničkih programa, programa za osobe sa invaliditetom, razvoja i primene interneta u organizacijama civilnog društva i medijima.

Vodio je i programe jačanja kapaciteta državne uprave, lokalne samouprave i reforme pravosudnog sistema, učestvovao u formiranju Pravosudne akademije za stručno usavršavanje nosilaca pravosudnih funkcija…

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh