• Gradovi

  Stier: HR je u EU na siromašnoj periferiji

  ZAGREB – Na današnji dan pre tri godine Hrvatska je postala 28 članica Evrupske unije, a danas evroparlamentarac iz reda HDZ-a Davor Ivo Stier kaže da je ta država ostvarila strateške ciljeve, ali da je u Evropi ostala na siromašnoj periferiji.

  Stier je za regionalnu N1TV rekao da kvalitet hrvatskih institucija do sada nije bio na niiovu, te da se to mora poboljšati kako bi se ta država mogla nositi sa svim izazovima.

  Upitan koliko je važno da Hrvatska danas, ma koliko mala bila, ima konzistentnu politiku i definisane strateške politike, Stier kaže da je to uvek važno za svaku državu, a pogotovo za one srednje i manje.

  „Ono što je danas pogotovo važno je da se nakon Bregzita ne dogode nove podele. Ima takvih ideja, a s druge strane onih koji bi bogatije zemlje dublje integrisali gde bi jedan deo ostao izvan tih integracija, na siromašnijoj perfireriji. U interesu i Hrvatske i EU je da se ne unesu nove podele. Mislim da naš stav treba biti jasno artikuliran, želimo koncept celovite Evrope“, kaže Stier.

  Vizija Evrope, prema njegovim rečima, bi trebalo da bude ona koja će jačati koheziju, smanjivati razliku između bogativ i siromašnijih članica.

  „To bi trebao da postane politički prioritet. To je jedan ključni momenat“, rekao je Stier.

  Foto Tanjug/ Z. Žestić, ilustracije

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com