• BG

  Стипендије за студирање у Француској студената из Србије

   

   

  Република Француска је расписала конкурс за доделу стипендија за мастер 2 и докторске студије у ко-менторству на француским универзитетима за студенте завршних година и свршене студенте из Србије.

  Како смо сазнали на данас одржаној презентацији студија у Француској, уприличеној у просторијама ЕУ инфо кутка у Нишу, одобрено је 25 пуних стипендија и још 25 кофинансираних стипендија у сарадњи с Фондом за младе таленте Србије.

  Сандра Елезовић из Француског института у Србији истиче:

  „Француска је четврта земља у свету по броју страних студената који се у њој школују; годишње прими око 235 хиљада странаца на своје универзитете и тзв. ,високе школе`, врло престижне образовне институције.“

  „Нудимо стипендије страним студентима за упис на мастер 2 и докторске студије, али и могућност уписа на прву годину студија путем процедуре ,ДАП`.“.

  О актуелном конкурсу за стипендије, отвореном до 18. марта 2019. године, као и о другим могућностима за школовање студената из Србије у Француској, заинтересовани се могу обавестити у Campus France у Србији, у Београду у Змај Јовиној Улици број 11, телефоном на број 011/302-3657 или мејлом на адресу sandra.elezovic@institutfrancais.rs.

  Ниш, 27. фебруар 2019. године

  Љубомир Костић

   

   

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com