• BG

  Стипендије за студирање у Русији студената из Србије

   

   

  Руска Федерација је обезбедила 122 стипендије студентима из Србије који желе да студирају на универзитетима у Русији.

  Програм обухвата, поред новчане стипендије, и бесплатно студирање на руским универзитетима одмах по свршетку претходног образовања, смештај у студентским домовима и, по потреби, годину дана претходног учења руског језика у припремним одељењима или припремним факултетима државних образовних институција, а за кандидате који не говоре уопште или не говоре добро руски језик.

  Како нам је рекла Јулија Зорић, координатор образовних програма Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду, ради се о врло лепој прилици за студенте из Србије да упишу факултете у Русији, укључујући и оне престижне, на које тешко долазе и руски студенти.

  „О могућности студирања на руским универзитетима обавестили смо универзитете у Србији, укључујући и ваш Универзитет у Нишу.“, каже нам госпођа Зорић с меким руским акцентом.

  Конкурс је отворен до 5. марта текуће године, а кандидати се могу информисати на званичном интернет сајту Руског дома у Београду. Предвиђене су и консултације с кандидатима 8., 19. и 27. фебруара у просторијама Руског дома у Београду, у Улици Краљице Наталије број 33, као и консултације телефоном на број 011/2642-178.

   

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com