Analize I Kolumne

Stižu investitori da zaposle sve Nišlije

nis
Protestujem protiv ovog sajta i načina na koji omalovažavate odluku predsednika Tomislava Nikolića da, pored ostalih, povodom Dana državnosti Srbije odlikuje i predstavnike trideset dve prijateljske zemlje sa bratskog nam kontinenta.

Negodujete zašto nije nagrađen niko sa juga Srbije, dakle ni iz Niša.

Sprdate se što su nagrađene škole i „fakultet “ koje je sa uspehom završio voljeni nam predsednik, otkrivši u pozne dane čari nauke.

Još tražite da budu nagrađene neke gimnazije iz Niša čiji su srednjoškolci dobili medalje na svetskim takmičenjima znanja (pa valjda je deci i obaveza da uče kad već idu u školu)!

Koliko tek treba da bude nagrađena visokoškolska ustanova koja motiviše čoveka da na pragu sedme decenije toliko zavoli nauku da mu, pored napornog stranačkog rada, nije teško padalo da do sitnih jutarnjih sati bdije nad knjigama o ekonomiji i inženjerskom menadžmentu i sa uspehom polaže ispite bez da se i pojavljuje na istim.

I šta još kritikuje vaš „informativni“ sajt?

To što je predsednik nagradio trideset dve strane zemlje za koje su samo najbolji nastavnici geografije čuli.

Ja međutim ne sumnjam da stručnjak za ekonomiju i menadžment najbolje zna sa kojim zemljama treba uspostaviti saradnju kako bi se pokrenula posrnula srpska privreda.

Tako je jedan od nagrađenih i Manuel Pinto, predsednik nadaleko čuvene Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe.

Pa šta se Srbiji lepše moglo desiti?

Posle tog mudrog predsedničkog poteza znam da je sledeći korak dolazak brojnih privrednih delegacija i potencijalnih investitora iz Sao Tome i Prinsipe kako bi videli gde sve da ulože kapital željan oplodnje u perspektivnoj Srbiji.

Šta će to dalje značiti…

Pokrenuće se točak razvoja, a kada se sever Srbije napuni investitorima iz Sao Tome i Prinsipe, onda će Saotomeiprinsipci krenuti na jug, a tada dolazi naše vreme.

Otvaraće se fabrike koje će zaposliti svih 40 hiljada nezaposlenih Nišlija, gradiće se hoteli gde će u luksuzu uživati Saotomeiprinsipci kako im na pamet ne bi padalo da ikada napuste Srbiju.

Ali, kako će biti i investitora koji će više voleti toplinu porodičnog doma od luksuznih hotela, ja sam već počeo da preuređujem jednu sobu kako bi primio bar dva Saotomeiprinsipca. Jedva čekam da ih ugostim, a prethodno upoznaću se sa svim detaljima o Saotomeiprinsipcima…samo još da konsultujem Internet da li išta zna o njima. Ako ne zna, pitaću mog predsednika…on je pametniji i od Interneta!
budući zaposleni Nišlija Milutin Simić

1 Komentar

1 Komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh