Gradovi

Stojanov: Smanjivaće se broj nezaposlenih

JAGODNA – Direktor Filijale Nacionalne službe zapošljavanja za Pomoravski okrug u Jagodini Boris Stojanov ocenio je danas da će i ove godine u tom regionu biti nastavljeno smanjenje broja nezaposlenih i pored privatizacije velikih firmi, pošto su domaći i strani investitori najavili otvaranje nekoliko hiljada novih radnih mesta.

Uz napmenu da je stopa nezaposlenost u Pomoravskom okrugu iznad 20 odsto, Stojanov je istakao da je u protekle dve godine i pored otpuštanja, tehnoloških viškova i okončanja privatizacije u Industriji kablova, Opremi, Jagodinskoj pivari i medijskim kućama Novi put Jagodina i RTV Ćuprija, broj nezaposlenih smanjen za više od hiljadu.

Na pitanje novinara da li očekuje veći priliv nezaposlenih posle 31. maja i okončanja privatizacije Industrije kablova Jagodina, JP PEU „Resavica“, Jagodinske pivare i Fabrike konditorskih proizvoda „Ravanice“ iz Ćuprije, u kojima je sada zaposleno oko 6.000 radnika, kao i otpuštanja iz Srpske fabrike stakla Paraćin, Stojanov je rekao da

ne očekuje.

„Ocenjujemo da će privatizacija biti uspešna i da će najveći broj zaposlenih ostati na svojim radnim mestima“, rekao je Stojanov.

On je dodao da su stručnjaci iz Filijale razgovarali sa poslovodstvima reduzaća koje su u privatizaciji i „dobili odgovor da nemaju viška radnika, ali imaju finansijskih problema koje država treba da reši“.

U Pomoravskom okrugu, posredstvom Filijale u Jagodini, posao traži 28.062 osoba od kojih su 14.532 žene, izjavila je Tanjugu savetnica za zapošljavanje PR u filijali Smiljana Krstić.

To je u odnosu na početak 2015. godine 910 manje.

U Jagodini je na evidenciji 10.564 nezaposlenih, Paraćinu 8.360, Ćupriji 3.613, Svilajncu 1.889, Despotovcu 1.072 i Rekovcu 1.734, precizirala je Krstić.

Foto Tanjug/D.Aničić, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh