Gradovi

Stojanović čestitao slavu prosvetnim radnicima i đacima

PRIŠTINA – Zamenik premijera kosovske vlade Branimir Stojanović čestitao je danas školsku slavu Svetog Savu svim prosvetnim radnicima i đacima osnovnih i srednjih škola na Kosovu i zahvalio im na požrtvovanosti u borbi za obrazovanje.

Stojanović je učenicima poželeo uspeha u radu, učenju, druženju i istakavši da je najlepše đačko dobra, poručio da bi trebalo i da ga provedu na najkvalitetniji način, okruženi učiteljima i drugarima, kojih će se sećati do kraja života.

„Uživajte u svojim odlascima u školu, zbog novog znanja koje tamo stičete, ali i zbog druženja i prvih simpatija“, rekao je Stojanović.

On je obećao da će se nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje i da će se nastojati da u svakoj školi postoje uslovi za rad bez obzira na broj učenika koji tu školu pohađaju, a posebno na onim mestima gde nije lako raditi i gde uslovi nisu kakvi bi trebali da budu.

„Kao što i sami znate, neke škole su opremljene najsavremenijom tehnikom, neke nisu. Ima i onih koje rade bez elementarnih uslova. Na nama je da to promenimo i promenićemo, jer kvalitet obrazovanja naše dece zavisi od svih nas, kako prosvetnih radnika i roditelja, tako i institucija koje svojim doprinosom mogu pomoći njihov rad“, dodao je Stojanović.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh