Gradovi

Stojanović osudio napad na povratnike u Osojanu

BEOGRAD – Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović osudio je danas napad na povratničku porodicu Repanović u selu Osojane u opštini Istok na Kosovu i Metohiji i ocenio da je to jasan pokazatelj zastrašivanja Srba na tom prostoru.

„Skrnavljenja, pljačke, obijanja, paljenja u srpskim sredinama ne prestaju, što je jasan pokazatelj da Srbi ovde nekome smetaju i da žele time da ih zastraše i oteraju sa ovog prostora“, rekao je Stojanović, navodi se u saopštenju.

Kako je naglasio, posebno je u povratničkim mestima situacija najosetljivija.

„Oni koji takva dela čine znaju da incidenti počinjeni u povratničkom mestu imaju dvostruki učinak, jer obeshrabruju one koji žele da tu žive“, rekao je Stojanović.

On je ocenio da takvi napadi negativno utiču i one koji su se vratili sa namerom da nastave život na svojoj imovini, i na one koji planiraju da to učine „dok policija sedi skrštenih ruku i mirno posmatra“.

Posao policije, kada su u pitanju napadi na imovinu Srba, sveo se na uzimanje izjava i vršenje uviđaja, dodao je Stojanović, navodi se u saopštenju.

Inače, u selu Osojane obijena je kuća povratničke porodice Repanović, a tom prilikom na kući je polomljen prozor, izvršena premetačina, ukradeni novac, lap top računar i garderoba.

Foto/Video Tanjug, arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh