• Gradovi

  Stop za srpske lične karte građanima Kosova?

  LEPOSAVIĆ – Graničnoj policiji Kosova stigla je u ponoć uredba, prema kojoj je zabranjen ulazak na Kosovo svim licima koja imaju srpske lične karte, a žive na teritoriji Kosova, a direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je da postoje spekulacije o tome, ali da se pažljivo prati situacija na prelazima.

  Kako je Tanjuigu rečeno u Kosovskoj policiji, na prelazima Jarinje i Brnjak na severu Kosova primena ove uredbe još uvek nije počela.

  U toku dana u Leposaviću zbog novonastale situacije trebalo bi da se sastanu gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović i predstavnici Kosovske policije.

  Prema spornoj uredbi, koja još nije zaživela na severu Kosova, osobe sa srpskim ličnim kartama i prebivalištem na Kosovu trebalo bi da se primenjuje kosovski zakon o strancima.

  Direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas da Beograd pažljivo prati situaciju na prelazima sa Kosovom povodom spekulacija da građanima sa ličnim kartama izdatim od strane MUP-a Srbije nije dozvoljeno da uđu u južnu srpsku pokrajinu.

  „Tačno je da su se pojavile određene spekulacije o promeni režima na integrisanim prelazima. Pažljivo pratimo situaciju i reagovaćemo zavisno od razvoja događaja u toku dana. Budite sigurni da ukoliko bude nekih promena koje nisu u skladu sa sporazumom Srbija kao ni dosada neće ćutati i da ćemo zaštiti interese naših građana,“ rekao je Đurić za RTS.

  Foto Tanjug, Bokli, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com