Gradovi

Stotinak migranata smešteno u Prihvatni centar u Suboticu

Vujadinović: Migranti zbrinuti

SUBOTICA – Rano jutros i prethodne noći u Suboticu je stiglo stotinak migranata i svi su smešteni u zimski prihvatni centar, ne očekuje se da će se duže zadržati, a konačnu odluku o njihovom daljem kretanju doneće nadležni tokom dana.

To je prvi veći priliv migranata u Suboticu nakon letnjih meseci.

Kako je izjavio predsednik Radne grupe za praćenje priliva ilegalnih migranata na teritoriju grada Subotice Milimir Vujadinović, njima je obezbeđen smeštaj, hrana, lekarska zaštita, topla odeća i obuća.

„Ne očekujemo njihovo duže zadržavanje u Subotici. Već je i izlišno govoriti da je njihova želja Evropska unija, ali ostvarenje te njihove želja nije presudno i ne zavisi samo od njih i samo od nas, nego i od niza drugih okolnosti“, rekao je Vujadinović novinarima.

On je dodao da će konačnu odluku o njihovom daljem kretanju doneti Ministarstvo unutrašnjih poslova i Republički komesarijat za izbeglice i migracije i da očekuje da će se to desiti već tokom dana.

Kako je rekao, na osnovu iskaza samih migranata, uglavnom se radi o ljudima iz Iraka, Sirije i Avganistana, koji su organizovano prevezeni u Suboticu iz Šida.

Zimski prihvatni centar otvoren je u novembru prošle godine, a opremljen je sredstvima nemačke humanitarne organizacije ASB.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh