Gradovi

Štrahe: Pariski bombaši opremili se u Beču

BEČ – Lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc-Kristijan Štrahe tvrdi da su pariski bombaši pre terorističkih akcija u Parizu boravili u Beču, gde su se čak opremili za svoj napad u francuskoj prestonici.

On tvrdi da ima informacije da je dvoje terorista iz Pariza napad planiralo u svim detaljima u Beču.

Dvoje terorista, koji su ubijeni, par dana pred napad u Parizu, živela su u jednom stanu u Beču.

Oni su, kako tvrdi FPO, u jednoj bečkoj apoteci kupili veće količine sredstva za uništenje korova, koje se može koristiti i za proizvodnju eksploziva.

Apotekari su kupovinu ovih hemikalija odmah prijavili policiji.

Prema informacijama FPO su zatim dvoje terorista bili pod nadzorom austrijske policije, a prisluškivani su im i telefoni.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Austrije potvrdilo je bečkom dnevniku „Esterajh“ da postoji prijava apotekara iz 10. bečkog okruga, kao i da je bilo nadzora kupaca, ali da ne postoji nikakva veza sa atentatima u Parizu.

Sumnja u terorističke aktivnosti nadziranih osoba se nije potvrdila i nema naznaka da se radilo o dvojici terorista ubijenih u Parizu, tvrdi Ministarstvo.

Štrahe je „Esterajhu“ kazao da postoje konkretne informacije da je dvoje terorista živelo u Beču, par dana pre atentata u Parizu i da su imali kontakte sa radikalno islamističkim strukturama.

Što se policije tiče, Štrahe naglašava da, ako se ispostavi tačnim da su praćeni teroristi, a da ništa nije učinjeno, da je to neshvatljivi skandal koji pokazuje koliko je Beč pored Sarajeva postao centar islamističke terorističke scene.

On je, s tim u vezi, najavio da će iduće nedelje biti podnet upit skupštini kako bi se konačno terorističke strukture uništile.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh