• Južna Srbija

  ŠTRAJK GLADJU KAO POSLEDICA NEUPEŠNE MEDIJSKE REFORME

  medijiSaopštenje Društva novinara Niša povodom štrajka glađu kolege Jovice Vasića

  Društvo novinara Niša (DNN) smatra da je štrajk glađu našeg kolege Jovice Vasića, novinara Narodnih novina, samo još jedna tužna posledica i inače nezavidnog i lošeg položaja novinara u Nišu i u Srbiji.

  Zato DNN podržava kolegu Jovicu Vasića u njegovoj borbi da ostvari svoja radna prava, ali istovremeno apeluje da ne narušava svoje zdravlje ovako radikalnim protestom, već da svoju borbu vodi pravnim i zakonskim sredstvima. Takođe, izražavamo zabrinutost zbog inertnosti i nezainteresovanosti nadležnih državnih institucija koje bi u ovom slučaju morale mnogo brže da reaguju.

  DNN podseća na negativne efekte seta medijskih zakona donesenih 2014. godine, čija je primena dovela do gašenja više desetina medija i ostanka bez posla više od hiljadu naših kolega, što je nenadoknadiv gubitak za novinarsku struku, pogotovo van prestonice.

  I, najzad, DNN poziva sva novinarska udruženja na uspostavljanje dijaloga i dogovora o zajedničkom delovanju, jer je više nego očigledno da pisanje saopštenja i međusobna prepucavanja ne dovode do poboljšanja položaja novinara u Srbiji, a sve u cilju da u budućnosti predupredimo ovakve slučajeve.

   

  U Nišu, Predsednik Upravnog odbora Društva novinara Niša

  1. 10. 2016. Dejan N. Kostić
  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com