• Ekonomija

  STRAJK GLADJU ZBOG SIKANIRANJA RADNIKA: POSLE 27 GODINA RADA NA ODREDJENO I PO UGOVORU O DELU IZBACUJU GA 3. JUNA NA ULICU

  hitna novostidana.rs lj pRedakcija Nacionalnog informativnog portala Novostidana.rs dobijala je brojna pisma i prituzbe radnika iz privatnog sektora, iz kompanija koje su dobile milione dinara iz budzeta, a sikanirale i brutalno iskoriscavale radnike.  Ukazivali smo na brojne primere zloupotreba i uskracivanja pravo na odmore, nepostovanje radnog vremena, neisplacivanje zarada, otkaza zbog bolovanja.   Sada smo dobili jedan neuobicajen mail jer se radi o prituzbi na poslodavca u Javnom sektoru.  Prenosimo Vam pismo radnika iz Niske Banje (adresa poznata redakciji) u celini, uz iskljucivo gramaticke korekcije.

  Strajk gladju“Moje ime je Stanisavljevic Nikola.

   
  Po zanimanju sam radioloski tehnicar u Institutu Niska Banja gde  radim od 1990-2005 i od juna 2013 do danas.
   
  Zelim da obavestim javnost  da cu 29.5.2017 poceti strajk gladju iz vise razloga, jer sam u nemogucnosti da na drugi nacin stignem do istine.
   
  Rukovodstvo Instituta je 2016. godine  napravilo sistematizaciju po kojoj Institut ima dva radiologa, a jednog rentgen tehnicara i jednog administratora.
   
  To je apsolutno protiv zakonito narocito imajuci u vidu da u institutu postoji;Radon Niska Banja
  1.ro kabinet u Radonu klasicno snimanje;
  2.kabinet mri;
  3.ro kabinet Zelengora klasicno snimanje,
  4.ro kabinet Zelengora pokretni rentgen.
   
  Iz navedenih radnih mesta na kojima mogu da rade samo radioloski tehnicari i svakom  je jasno da je sistematizacija uradjena apsolutno van zakona.
   
  Posto od juna 2013 god radim na odredjeno vreme, a od jula 2016 po ugovoru o privremenim poslovima, dosao sam u situaciju da mi 3. juna istice ugovor oprivremenim poslovima i automatski ostajem bez posla,
   
  Institut ostaje bez radioloskog tehnicara koji je tu prisutan 27 godina.
   
  Napominjem, da sam sve vreme ugovora radio bez godisnjeg odmora, racunali su  mi 20 umesto 40 dana, bez dana bolovanja itd itd.
   
  Mislio sam da samo postenim radom  dobijem posao.
   
  Obratio sam se Ministarstvu zdravlja prosle godine i oni su mi pomogli.
   
  Pre desetek dana sam im se ponovo obratio i od njih opet dobio odgovor, ali od svoje direktorke i svog sefa nisam.
   
  Nikola je isuvise mali covek da bi ovo bila samo moja nesreca, nesreca je sto lokalni direktori mogu da rade sta hoce i sto je nama obicnim ljudima lakse doci do ministra nego svojih direktno pretpostavljenih.
   
  Molim vas da pomognete da Srbija cuje istinu, jer ja imam 53 godine, dva deteta od 12 i 18 god i ne znam sta da radim.
   
  Ne trazim nista sto je nenormalno.
   
  Jednostavno zelim da moja deca vide da im je otac ostao bez posla ne zato sto je lopov i neradnik vec kao zrtva odredjenih kombinacija u Institutu.“
   
  LJ.P.

   

   

  2 Komentari

  2 Comments

  1. Star Lord

   29. маја 2017. at 14:49

   Gospodine, Nikola, molim Vas da ne sirite razne lazi i neistine. Kao prvo. Vi ste bili u stalnom radnom odnosu do 2005. Glavno pitanje glasi, zasto ste tada dobili otkaz? Gde ste bili posle toga, i zasto ste se krili u Crnoj Gori? 2013 se vracate, samo zato sto ste bili dobri sa trenutnom vladajucom strukturom u institutu Niska Banja ( koja btw, unistava institut, i ponasa se kao da je njihova svojina, ali su Vama tada bili dobri). Kazete, ima te porodicu. Imao je i radnik koji je dobio otkaz zbog Vas 2013. Zato, prestanite da obmanjujete javnost. Nemamo svi amneziju.

  2. Marija

   29. маја 2017. at 14:59

   Ljudi nemojte da vas zavarava ovaj covek. On je notorni alkoholicar i dobija otkaz zato sto je neradnik, nekulturan i drzak prema pacijentima i kolegama… Sramota je spomnjati ga uopste. Pitajte ga zasto je dobio otkaz 2005.????

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com