• Gradovi

  Štrajk škola u Čačku – solidarnost s Gimnazijom u Bačkoj Palanci

   

   

  Sve škole u Čačku su danas od 12 do 13 časova održale štrajk upozorenja i obustavile nastavu u znak podrške kolektivu Gimnazije „20. oktobar“ u Bačkoj Palanci, rekao je danas agenciji Beta predsednik „Sindikata obrazovanja Čačak“ Vladimir Adžić.

  Kolektiv Gimnazije u Bačkoj Palanci je dvaput u poslednjih deset dana obustavio nastavu, zahtevajući da na mesto direktora bude postavljena Tamara Antić koju su predložili i kolektiv, i Školski odbor.

  „Drago mi je da je konačno Ministarstvo prosvete poštovalo volju zaposlenih i Školskog odbora Gimnazije u Bačkoj Palanci u postupku izbora direktora škole.

  Žao mi je što je to moralo na ovakav način, posle štrajka prosvetnih radnika“, rekao je Adžić.

  Dodao je da su nastavnici štrajkovali jer je pred početak školske godine u Bačkoj Palanci, umesto imenovanja Tamare Antić, legalno izabrane direktorke koju su u maju jednoglasno podržali članovi kolektiva i Školskog odbora, stiglo imenovanje potpuno nove osobe koja nije ni učestvovala na konkursu za direktora, i to kao „vršioca dužnosti“.

  Adžić je istakao da je „Sindikat obrazovanja Čačak“ uvek ustajao u odbranu ne samo svojih, nego pre svega opštih interesa obrazovanja u Srbiji.

  Slučaj Gimnazije u Bačkoj Palanci je, po njegovoj oceni, bio „paradigmatičan, jer oni nisu branili bilo kakve privilegije, nego zakon i struku“.

  „Sindikat obrazovanja Čačak“, koji je organizovao današnji štrajk upozorenja, većinski je sindikat prosvetnih radnika u Čačku i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com