Gradovi

Stranke očekuju definitivne rezultate

BEOGRAD – Rezultati ponovljenog glasanja na 15 biračkih mesta iščekuju se večeras u štabovima stranaka u Beogradu, a, prema nezvaničnim procenama, RIK bi rezultate mogao da saopšti između 21.00 i 21.30 sati.

U Demokratskoj stranci Srbije su i Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović, lider Dveri, čiji prelazak cenzusa zavisi od večerašnjih rezultata.

Prema podacima sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, koje je RIK saopštila prošlog petka, lista Dveri-DS S ima 4,99 odsto glasova

U sedištu DS S očekuju se lideri DS Bojan Pajtić i ĐB Saša Radulović, koji su zajedno sa DS S i Dveri nastojali od 24. aprila, kada su održani izbori, da „bace senku“ na izborni proces.

OEBS je posle izbora 24. aprila ocenio da su oni bili regularni.

SNS, iako je već osvojio apsolutnu pobedu na parlamentarnim izborima, sa preko 48,24 odsto glasova, takođe prati rezultate ponovljenih izbora, od kojih zavisi ne samo sudbina koalicije DS S – Dveri, već i definitivan broj mandata koji u slučaju SNS posle ponovljenih izbora može biti 138, umesto već izvesnih 131.

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u sedište stranke je stigao prvi, oko 19.30, a u međuvremenu su stigli i drugi funkcioneri naprednjaka.

Vučić će se, kako je najavljeno, obratiti novinarima u 21.30.

Ponovno glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima obavljeno je danas na 15 od ukupno više od 8.000 biračkih mesta u Srbiji.

Birališta su zatvorena u 20.00 sati.

Prema prethodnim podacima RIK, SPS je osvojila 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, „Dosta je bilo“ 6,03 odsto, SVM 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

Preview

ZLATIBOR LONCAR

Slide

NEBOJSA STEFANOVIC

Slide

NOVINARSKE EKIPE

Slide

BOJAN PAJTIC

Slide

NOVINARSKE EKIPE

Slide

SANDA RASKOVIC IVIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

NOVINARSKE EKIPE

Slide

SANDA RASKOVIC IVIC

Slide

BOSKO OBRADOVIC

Slide

SANDA RASKOVIC IVIC

Slide

ALEKSANDAR VUCIC

Slide

BOSKO OBRADOVIC

ZLATIBOR LONCAR

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh