• Gradovi

  Stranke pozitivno reaguju na odluku da se Telekom ne proda

  BEOGRAD – Odluka Vlade Srbije da ne proda „Telekom“ uglavnom nailazi na pozitivna reagovanja ili odobravanja političkih stranaka, mada sa različitih pozicija.

  Srpska narodna partija (SNP) saopštila je da podržava odluku vlade i da smatra da je sada glavni izazov pred nacionalnom telekomunikacionom kompanijom -ulaganje u razvoj i povećanje konkurentnosti da bi mogla da odgovori izazovima tržišta u zemlji i okruženju.

  „Ova odluka važna je i sa komercijalnog stanovišta jer je reč o strateški važnom preduzeću za našu zemlju, koje posluje uspešno i donosi profit, ali je, u sadašnjim geopolitičkim okolnostima, odluka da se „Telekom“ ne proda strancima dobra i sa bezbednosnog aspekta“, navodi ta stranka u saopštenju.

  SNP navodi da je „Telekom Srbija“ strateški bitno preduzeće ne samo za našu državu, već za celokupnu ekonomiju Srbije.

  Naročita strateška važnost „Telekoma Srbija“ leži u činjenici da je ova naša kompanija vlasnik i „Telekoma Srpske „, kao i jednog mobilnog operatera u Crnoj Gori, što nam omogućava da ostvarujemo važan ekonomski uticaj u regionu, dodaje se u saopštenju.

  DS smatra da je dobra vest da „Telekom“ nije prodat, jer kako tvrde, oni koji su ga prodavali činili su to na način koji je mogao izazvati samo dalju štetu.

  Treća Srbija saopštila je takođe da podržava odluku da se ne prodaje jedno od, kako kažu, strateški najvažnijih preduzeća u državi.

  „Telekom je po svim merilima jedno od najprofitabilnijih preduzeća, a ujedno i jedina srpska državna kompanija koja posluje i u Crnoj Gori i Republici Srpskoj, što svakako ima velikog značaja za Srbe koji žive u regionu.Nemamo sumnje da će sada uslediti frontalni napad raznih interesnih krugova koji će pokušati da ospore potrebu da bilo šta bude u vlasništvu države Srbije“, navodi se u saopštenju te stranke.

  Patriotski blok Dveri-DS S, kako kažu, pozdravljaju jedinu razumnu odluku da se Telekom ne proda.

  Dveri smatraju da je bilo dosta sumnji u zakonitost celokupnog procesa, zbog mogućeg sukoba interesa između savetnika Vlade Lazarda i potencijalnih kupaca Telekoma.

  Dveri svejedno ocenjuju da vlada vodi pogubnu ekonomsku politiku, pogotovo kad je reč o prodaji „malobrojnih preostalih vrednih ekonomskih resursa i time urušava ne samo mogućnost na normalan život graćana Srbije, već i budućih generacija“.

  DS S je u saopštenju navela da odustajanje od prodaje „Telekoma“ pokazuje između ostalog, i da građani Srbije mogu da izvuku pouku koliko je važno njihovo energičnije angažovanje u svim aktivnostima koje imaju za cilj zaštitu javnog interesa, protestima, peticijama i slično.

  DS S zatražila je od vlade da se, zajedno sa rukovodstvom „Telekoma“ Srbija, sada usredsredi na razvoj i širenje tog preduzeća.

  „Telekom Srbija ima ljudski, tehnički i finansijski potencijal ne samo da učvrsti svoje pozicije na telekomunikacionom tržištu Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, nego i da nastavi sa politikom regionalnog širenja“, navodi se u saopštenju DS S-a.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com