• Novosti online

  Стрелци добили охрабрење из Скупштине Београда

  Олимпијска је година. За врхунске спортисте нема паузе, нема ни дана одмора. Ни наши стрелци који су се тек вратили с најуспешнијег наступа на европским шампионатима, откад је стрељаштва и шампионата, нису имали ни дан за пландовање.

  Јуче су имали кратак слављенички сусрет с медијима, а онда пожурили на аеродром с авионским картама за Кувајт, где ће припремати наредних десетак дана за наставак сезоне и предолимпијски турнир (има статус Светског купа) у рију на новом олимпијском стрелишту. У Кувајту имају услове и за тренинге малокалибарским оружјем чија сезона управо почиње, а у Србији – не. И тако ће бити све док се не оствари обећање које је изрекао председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, који је поводом отварања дуго чекане атлетске дворане, рекао да су на реду стрелци и да ће следећи објекат који ће се градити у Београду бити стрељачка дворана…

  – Велико охрабрење за све нас представља изјава председника Скупштине града господина Никодијевића који је најавио изградњу стрелишта. Још немамо детаљне информације, али ми већ година говоримо о потреби за националним тренинг центром. Ова изјава, сигурни смо, омогућиће нашим стрелцима лакше поднесу све напоре припрема за наступ на Олимпијским играма. Честитам атлетици која данас отвара своју кућу и надам се да ће то једног дана дочекати и стрељаштво – рекао је Синиша Машовић, председник Стрељачког савеза Србије честитајући свим стрелцима и члановима стручног штаба на достојанственом и надасве успешном наступу на Европском првенству.

  Председник ССС није пропустио да захвали влади на средствима која преко Министарства омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије издваја за стрељаштво.

  Исту „литанију” после сваког такмичења изговарају и наши стрелци и њихови тренери, а овог пута Влади, Министарству омладине и спорта и Олимпијском комитету Србије придодати су представници медија који су извештавали с европског првенства у Ђеру, на којем су освојене четири златне, сребрна и две бронзане медаље (само је Русија имала више одличја у олимпијским дисциплинама), иако сви којима се захваљује само раде свој посао. Као и стрелци.

  О сопственим и успесима својих другова, који нису били на сусрету с медијима јер су из Београда, па су морали да скокну до кућа да промене гардеробу за топли Кувајт (Ивана Анђушић Максимовић отпутовала је ан Светски куп у Бангкок), говорили су Андреа Арсовић, освајач златних медаље у појединачној конкуренцији и пару с Милутином Стефановићем, Зорана Аруновић, која је у једном дану освојила злато у миксу с Дамиром Микецом, сребро у екипној конкуренцији с Бобаном Величковић и Бранкицом Зарић и бронзу у појединачној конкуренцији, Дамир Микец који се из Ђера враћа са златом у „миксу”и екипном бронзом, Димитрије Гргић, који екипну бронзу дели с Микецом и Душком Петровим и јуниорка Милица Бабић, која је с Сањом Вукашиновић и дебитанткињом Маријом Коларевић тријумфовала у екипној конкуренцији.

  – Стрелци Србије постају све препознатљивији на европској и светској сцени. Сви нас све више респектују и већ нас се помало плаше. Сви успеси, укључујући и седам медаља освојених у Ђеру, су пре свега плод доброг рада у клубовима, али и у Савезу, у репрезентацији. Иницирао сам неке промене, искусни стрелци хвале новајлије и младима могу да обећам да неће дуго чекати позив у репрезентацију ако постигну врхунске резултате. Сада идемо у Кувајт, а и по повратку тренираћемо све до предолимпијског турнира у Рију, а и остатак сезоне подређени су што бољем наступу на Олимпијским играма у Рију – закључио је Срећко Пејовић, спортски директор ССС.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com