• Novosti online

  Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona noć proveli u Rektoratu

  Udruženje Jedan od pet miliona saopštilo je danas da su studenti iz tog udruženja noć proveli zaključani u zgradi Rektorata ocenivši da im je na taj način, „zabranom ulaska i izlaska u Rektorat“, narušeno osnovno ljudsko pravo – sloboda kretanja.

  Od učesnika blokade je, kako se navodi u saopštenju tog udruženja, traženo da pri izlasku iz Rektorata Univerziteta u Beogradu upišu svoje ime na spisak kako bi ih čuvar identifikovao prilikom ponovnog ulaza, što su, kako navode, odbili jer pruža mogućnost zloupotrebe i targetiranja.

  „Pozivamo sve studente, profesore, naučne radnike i sve gradjane da dodju, podrže i zaštite studente“, piše u saopštenju.

  Studenti iz udruženja Jedan od pet miliona juče su sa kolegama, profesorima i javnim ličnostima započeli blokadu Rektorata Univerziteta u Beogradu.

  Njihovi osnovni zahtevi su da rektorka Ivanka Popović na RTS-u zatraži od premijerke Ane Brnabić razrešenje dužnosti ministra finansija Siniše Malog, kao i da im se remeti nastavna godina zbog održavanja Univerzijade, iduće godine u Beogradu.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com