• Politika

  Studenti: Stop pucnjima i novoj Klini

  Albanians are not allowing #Kosovo Serbs to return to their houses even 17 years after the #war Shots fired in Klina pic.twitter.com/PhHZhUJ5eJ

  — Matt Milstead (@mattmlstd) February 1, 2016


  Kampanja koju su studenti pokrenuli, putem društvenih mreža, nije prva ove vrste pošto su prethodno vodili kampanje #NoKosovoUNESCO, „Ja sam Goraždevac“ i „Dan Republike Srpske“.

  Ovog puta reč je o kampanji koja je pokrenuta povodom napada na srpske povratnike i divljanja ekstremista u subotu veče u Klini na Kosovu i Metohiji.

  Tom prilikom je rafalnom paljbom pucano na domaćinstva Živkovića i Pantića, na sreću kao i u Goraždevcu niko nije stradao, ali je pričinjena značajna materijalna šteta na kućama i imovini.

  „Mi se opet pitamo zašto mora neko da pogine da bi svet pokazao empatiju i solidarnost, poštujemo li i žive ili samo čekamo stradanje da bi bili deo nečega što sutra zaboravljamo“, pitaju se studenti.

  Ovim kampanjama želimo da koliko je to moguće podignemo svest ljudi, preduhitrimo žrtve, osudimo napad i solidarišimo se i sa onima koji u Klini i dalje žive, koji večeras treba da spavaju u svojim kućama, navode oni.

  „Zaustavimo neke nove pucnje i neku novu Klinu, Dečane ili Goraždevac. Čuvajmo jedni druge i mislimo o fenomenu UNESKA danas, a ne sutra kada bude već bude kasno. Neka svet vidi, neka čuje i neka se solidariše ako sme i ako nije licemeran“, navode studenti sa Kosova i iz Republike Srpske.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com