Gradovi

Studenti traže dodatni ispitni i rok za polaganje prijemnog ispita zbog korona virusa

 

 

Grupa studenata iz tima organizacije Kreni promeni saopštila je danas da zahteva da se omogući dodatni ispitni rok za studente, kao i dodatni rok za polaganje prijemnog ispita za sve srednjoškolce koji ne mogu da polažu zbog infekcije korona virusom ili zbog toga što se nalaze u samoizolaciji.

Zbog toga, studenti su pokrenuli i onlajn peticiju koja je upućena ministru prosvete Mladenu Šarčeviću i rektorima univerziteta u Srbiji.

„Ministarstvo je najavilo sastanak povodom rešavanja problema prijemnih ispita, ali insistiramo da se zajedno sa rektorima svih univerziteta u Srbiji nadje rešenje i povodom ispitnih rokova za postojeće studente. U supronom budući akademski gradjani ne svojom krivicom mogu trpeti štetne posledice koji pogadjaju njihovu karijeru, ali i materijalni status njih i njihovih roditelja“, navodi se u saopštenju.

Studenti koje je podržalo i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti istakli su da će inače studenti i srednjoškolci usled propuštenih rokova i prijemnog ispita ostati u nezavidnoj poziciji i bez budžetskih mesta.

„Ne želimo u ovim teškim momentima da ni jedan roditelj pati jer ne može detetu da plati školovanje, a šansa za budžetskim finansiranjem je izgubljena ne studentovom krivicom. Mladim akademcima je neophodno obezbediti priliku da se bore za svoja mesta, ali i ukazati im poverenje i brigu, a to je jedini put nade za zemlju iz koje 50.000 mladih godišnje odlazi“, dodaje se u saopštenju.

 

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh