• Gradovi

  Stupile na snagu američke sankcije Rusiji zbog trovanja Sergeja i Julije Skripalj

   

   

  Američke sankcije uvedene Rusiji, zbog njenog navodnog učešća u trovanju nervnim agensom bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, stupile su danas na snagu.

  Američka administracija saopštila je ranije ovog meseca da namerava da uvede sankcije Rusiji pošto je utvrdila da je ona nelegalno upotrebila hemijsko oružje u tom slučaju.

  Kako je objavljeno u američkom Saveznom registru, sankcije predvidjaju stroža ograničenja izvoza proizvoda važnih za nacionalnu bezbednost, kao i izuzeća u civilnom vazduhoplovnom saobraćaju.

  Predvidjeno je i uvodjenje još jednog paketa sankcija za tri meseca, ako Rusija ne ponudi čvrste dokaze da neće ponovo upotrebiti hemijsko oružje. Te sankcije bi mogle jače da pogode Rusiju, ako budu usmerene na ruske državne banke.

  Moskva je u više navrata odlučno demantovala svoje učešće u trovanju Sergeja i Julije Skripalj u britanskom gradiću Solsberiju 4. marta. Njih dvoje su se u medjuvremenu oporavili, a zbog tog slučaja došlo je do talasa uzajamnog proterivanja diplomata zapadnih zemalja i Rusije.

  Beta

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com