Gradovi

SUBNOR se protivi rehabilitaciji Nedića

BEOGRAD – Savez udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) Beograda, najvećeg antifašističkog udruženja na Balkanu, koje broji preko 17.000 članova, protivi se pokušajima rehabilitacije Milana Nedića i najavljuje da će se protiv toga suprotstaviti svim raspoloživim sredstvima.

Iz SUBNOR-a su saopštili da će se tim povodom okupiti u ponedeljak, 8. februara ispred Višeg suda u Beogradu i pozivaju sve članove tog saveza da im se pridruže kako bi, kako navode, glasno i jasno kazali „ne“ rehabilitacii Milana Nedića.

„Trenutno se u Beogradu vodi postupak za rehabilitaciju Milana Nedića, predsednika srpske vlade za vreme nemačke okupacije u Srbiji. Podsećanja radi onih koji stoje iza ovakvog postupka a istine radi da kažemo da je istorijskim činjenicama dokazano da je Milan Nedić bio izdajnik srpskog naroda koji se stavio u službu okupatora a protivu svoga naroda“, navodi se u saopštenju SUBNOR-a.

Kažu da bi se nadugačko i naširoko i to argumentovano govoriti o zločinačkoj ulozi tog nazovi predsednika, koji je u crno zavio Srbe, Jevreje i Rome. Kao jedan u moru brojnih dokumenata naveli su primer koji potvrđuje činjenicu o Nediću, a to je da je 15.11.1941.u telegramu upućenom komandantu nemačkih oružanih snaga na jugoistoku, general Beme opunomoćeni komandant u Srbiji kaže: „Armijski general Nedić je veoma lojalan i postiže vidne uspehe u borbi protiv komunista. Uporno traži da se ustanička mesta bombarduju. General Nedić verno služi nemačkim interesima“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh