• Šumadija

  Subvencije za kupovinu protivgradnih mreža

  Član Gradskog veća za poljoprivredu, Zoran Prokić kaže da za ovaj program vlada najveće interesovanje poljoprivrednih proizvođača i dodaje da će grad sa sedam miliona dinara subvencionisati kupovinu protivgradnih mreža i prateće opreme.

  Za mere podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u ovoj godini, odlukom Gradskog veća, iz lokalnog budžeta biće izdvojeno 24,7 miliona dinara.

  Reč je o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji, objašnjava Zoran Prokić, član Gradskog veća za poljoprivredu i dodaje da je još 15 miliona dinara Gradska uprava za investicije opredelila za razvoj putne infrastrukture i izgradnju bunara na seoskom području.

  Za unapređenje rada udruženja i podsticanje formiranja novih organizacija poljoprivrednih proizvođača i prerađivača iz gradske kase izdvojeno je milion dinara, a ista suma opredeljena je i za ulagane u zaštitu od elementarnih nepogoda i nepovoljnih klimatskih prilika.

  Ukoliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača za programe podrške bude veliko, u lokalnoj samoupravi najavljuju i dodatna izdvajanja.

  Za posetu poljoprivrednih proizvođača međunarodnom sajmu poljoprivrede planirano je milion i po dinara, za organizovanje sajamskih manifestacija milion 700 hiljada, dok je pola miliona izdvojeno za ispitivanje i analizu poljoprivrednih proizvoda.

  Izveštava novinarka RTK Nina Bajić.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com