Gradovi

Sud odbio žalbu Zdravka Mamića na blokadu sedam miliona kuna

ZAGREB – Vrhovi sud Hrvatske odbio je kao neosnovanu žalbu Zdravka Mamića na Uskokovu blokadu sedam miliona kuna garancije koju je izvršni predsednik Dinama za izlazak iz istražnog zatvora položio kada je prvi put pritvoren u julu prošle godine.

Reč je o privremenoj meri na koju se tužilaštvo odlučilo istog dana kada je vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda u novembru potvrdilo da se Mamić u nastavku nove istrage može braniti sa slobode uz položeno jemstvo od 14 miliona kuna.

Kako je javila Hina, na odluku o blokadi ranije položenog iznosa garancije, koja mu je trebalo biti vraćena nakon određivanja nove, Mamić je naknadno uložio žalbu koju je Vrhovni sud odbio kao neosnovanu. Tvrdio je, između ostalog, da novac nije njegov već da ga je posudio od Davora Šukera.

Istovremeno Vrhovni je sud naložio banci da sedam miliona kuna s računa zagrebačkog Županijskog suda uplati u korist državnog budyyeta, gde novac treba da ostane barem do pravosnažne presude u postupku protiv Mamića.

U prvom delu Uskokove istrage, pokrenute početkom jula, Mamić se tereti da je nizom nedela zajedno s bratom Zoranom, Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 miliona kuna.

Nova istraga pokrenuta je nakon što je Uskok navodno utvrdio da je iz Dinama preko off shore kompanija od 2004. izvučeno preko deset miliona evra i pola miliona funti. Upravo su za taj deo priče, po sumnjama tužilaštva, bili zaduženi Mamićev sin Mario te biznismeni Igor Krota i Sandro Stipančić, a i u ovom je slučaju osumnjičen i Vrbanović.

Foto Tanjug, video/ arhiva

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh