Gradovi

Sud vratio optužnicu za „Srebrenicu“ zbog nedostataka

BEOGRAD – Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu vratilo tužilaštvu radi ispravljanja nedostataka optužnicu u slučaju „Srebrenica“, podignutu protiv osam bivših pripadnika Centra za obuku „Jahorina“ iz Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske.

U saospstenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće ispitujući optužnicu utvrdilo je da ona nije propisno sastavljena.

Rešenjem od 19. januara 2016. godine veće vratilo tužilaštvu optužnicu, radi ispravljanja uočenih nedostataka u roku od tri dana od dana prijema prepisa rešenja, navodi se u saopštenju.

Krivično vanpretresno veće je u oktobru prošle godine tužilaštvu za ratne zločine bilo vratilo optužnicu radi dopune istrage.

Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je 10. septembra optužnicu protiv Nedeljka Milidragovića, Alekse Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Bore Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Oni se sumnjiče da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, takos sto su u hangaru „Kravice“ 14. jula 1995. godine ubili više stotina muslimana.

Među žrtvama koje su ubijene u hangaru Kravice je do sada identifikovano više od 1.300 civila muslimanske nacionalnosti čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnim grobnicama Glogova 1 i 2 i Ravnice, kao i u više sekundarnih grobnica.

Foto Tanjug/S. Radovanović, ilustracija

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh