Gradovi

Suđenje Ivanoviću: Okončan glavni pretres, presuda u četvrtak

KOSOVSKA MITROVICA – Odbrana petorice Srba, među kojima je i lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović, danas je u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici završila iznošenje završnih reči, čime je okončan glavni pretres u sudskom postupku koji je trajao skoro dve godine.

Advokat Ljubomir Pantović rekao je Tanjugu da je odbrana završila iznošenje završnih reči, a da će presuda biti objavljena u četvrtak, 21. januara.

Osvrćući se na činjenicu da je Ivanoviću i penzionisanom pukovniku MUP-a Srbije Dragoljubu Delibašiću produžen pritvor za još mesec dana, Pantović je kazao da su sudije morale da produže pritvor jer bi u suprotnom poslao poruku o presudi i pre izricanja presude.

Mi se nadamo da će kompletna optužnica pasti u četvrtak, uključujući kućni pritvor i ostale mere koje su izrečene optuženim Srbima, rekao je Pantović.

Da je lideru Građanske inicijative SDP produžen kućni pritvor za još mesec dana, do 17. februara, izjavila je ranije danas Tanjugu Ivanovićeva supruga Milena Popović Ivanović.

Ona je navela da je kućni pritvor Ivanoviću produžen za mesec dana, a ne dva kako je to bila praksa do sada.

Advokat Nebojša Vlajić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje oslobađajuću presudu, koja je jedino moguća u situaciji kada tužilac nije ponudio ni jedan dokaz za navode optužnice.

Ivanović je optužen za krivično delo ratnog zločina počinjenog nad civilima tokom 1999. i 2000. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i Delibašić, advokat Ilija Vujačić, pravnik Nebojša Vujačić i profešor Aleksandar Lazović, koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Ivanović i Delibašić se nalaze u kućnom pritvoru dok ostala trojica Srba suđenje dočekuju braneći se sa slobode.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša.

Foto Tanjug, Boki

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh