• Novosti online

  Sudija naložio Beloj kući da novinaru CNN-a vrati akreditaciju. …

  Savezni sudija u Vašingtonu naložio je administraciji predsednika Donalda Trampa da odmah vrati akreditaciju novinaru televizijske mreže Si-En-Ena (CNN) Džimu Akosti, preneo je AP.

  CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja u Beloj kući.

  Administracija je povukla prošle nedelje propusnicu novinaru CNN-a posle konferencije za novinare na kojoj je Akosta odbio da preda mikrofon pripravnici Bele kuće pošto je Tramp rekao da ne želi da čuje više ništa od njega.
  Bela kuća će privremeno vratiti akreditaciju novinaru CNN-a
  Bela kuća saopštila je večeras da će „privremeno“ vratiti akreditaciju novinaru televizijske mreže Si En En (CNN) Džimu Akosti, kojem je oduzeto pravo da prati dešavanja u Beloj kući zbog prepirke s predsednikom Donaldom Trampom.

  Savezni sudija u Vašingtonu naložio je ranije danas Trampovoj administraciji da odmah vrati akreditaciju novinaru.

  CNN je tražio da se novinaru vrati akreditacija dok sud i dalje razmatra tužbu o oduzimanju prava Akosti da prati dešavanja u Beloj kući.

  Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila da će u skladu sa odlukom suda biti vraćena akreditacija novinaru ali privremeno.

  „Takodje ćemo utvrditi pravila i proceduru kako bismo u budućnosti osigurali konferencije za novinare na uredan i uravnoteženi način“, rekla je ona.

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com