• Gradovi

  Suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni 29,4 miliona dolara

  SVILAJNAC – Predsednik opštine Svilajnac Predarag Milanović izjavio je danas da je privreda te opštine za osam meseci ove godine ostvarila suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni u iznosi 29,4 miliona dolara.

  Kao je istakao u izjavi za Tanjug, to je izvanredan rezultat koji prevazilazi okvire naše zemlje, a njime se ne mogu pohvaliti ni mnogo razvijenije lokalne samouprave u Srbiji, ocenio je Milanović.

  Privreda Svilajnca najviše proizvoda je izvezla u Nemačku, 27,7 miliona dolara a u Italiju 2,6 miliona dolara, precizirao je Milanović.

  „Ponosni smo, u utakmici sa najrazvijenijim svetskim kompanijama, na najzahtevnijem tržištu, preduzeća iz Svilajnca ostavruju vrhunske rezultate“, rekao je Milanović.

  Milanović je objasnio da se spoljnotrgovinski suficit Svilajnca ostvaruje poslednjih nekoliko godine, sa dolaskom stranih kompanija u ovu opštinu.

  Najveći izvoznici su fabrika kompanije „Panasonik“ iz Japana, koja je i među deset najvećih izvoznika Šumadije i Pomoravlja, prema oceni Regionalne privredne komore Kragujevac, italijanski „Konto 3“, domaća preduzeća „Evrometal“, A.D „Voćar“, naveo je Milanović.

  Svilajnac ima dve Industrijske zone sa izgrađenom infarstrukturom, obezbedili smo administrativne uslove i uvek smo na usluzi potencijalnim investitorima, što pokazuje i stabilnost nekloliko velikih stranih i domaćih kompanija u našoj opštini, zaključio je Milanović.

  Foto Tanjjug, video, ilustracija

  Link Izvora

  Klikni za komentar

  Odgovori

  Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

  Na Vrh
  Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com