Gradovi

Sukob SNS-SPS u Milanovcu zbog bojkota premijera

GORNJI MILANOVAC – Uprkos izjavama čelnika stranaka o dobroj saradnji, novi sukob na relaciji Srpska napredna stranka – Socijalistička partija Srbije aktuelan je poslednjih dana u Gornjem Milanovcu zato što predsednik te opštine nije došao da pozdravi premijera.

Naime, milanovački naprednjaci ocenili su da je ponašanja gradonačelnika Gornjeg Milanovca Milisava Mirkovića nedogovorno, jer nije prisustvovao svečanom otvaranja tunela Savinac početkom februara, zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

S druge strane Mirković je objasnio da je tog dana imao razgovore o zapošljavanju novih 300 radnika u lokalnoj fabrici, da su otvaranju tunela prisustvovale njegove stranačke kolege, ali i da ih o dolasku premijera niko iz SNS-a nije obavestio.

On je objasnio da je na Savinac išao njegov zamenik i predstavnik Javnog preduzeća za puteve, dok je njegov zamenik i stranački kolega Miroslav Milovanović rekao da su o dolasku premijera saznali iz „drugih izvora“ i da su uprkos tome bili prisutni.

Prema njegovim rečima, da su bili obavešteni, organizovali bi se da narod dođe u većem broju.

Milovanović se osvrnuo i na prošlogodišnju proslavu 200 godina početka Drugog srpskog ustanka u Takovu na koju, kako je rekao, nije došao premijer „iako je to veliki jubilej“, dok su koalicioni partneri iz SNS „bojkotovali zajednički ručak i druženje, već su otišli posebno i to platili opštinskim parama“.

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh