Gradovi

Sukobi farmera i policije u Atini i na okolnim autoputevima

ATINA – Policija u Atini upotrebila je danas suzavac da rastera stotine okupljenih farmera, koji protestuju zbog planirane penzione reforme ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, koju su gađali kamenicama.

ko 800 farmera sa Krita sukobilo se sa policijom koja čuva ulaz u Ministarstvo poljoprivrede, pošto su razbili prozore zgrade kamenjem pre nego što ih je policija rasterala, prenosi „Raša tudej“.

„Farmeri su pokušali da potisnu policiju ispred ulaza u Ministarstvo, pa je policija upotrebila suzavac da ih zaustavi“, rekao je policijski zvaničnik.

Poljoprivrednici iz cele zemlje danas u Atini protestuju zbog novih mera štednje pošto levičarska vlada grčkog premijera Aleksisa Ciprasa planira da podigne penzione doprinose i poreze kako bi se smanjio grčki budžetski deficit.

Za danas su planirane i obimnije demonstracije u grčkoj prestonici, navodi ruski kanal.

Prošle nedelje su se policija i demonstranti sukobili ispred trga Sintagma u Atini gde je organizovan generalni štrajk.

Grčka vlada se nada da će obezbediti treću rundu međunarodne pomoći prihvatajući dalje rezove i povećanja poreza koje traže međunarodni kreditori, a ako realizuju svoje planove o novim merama štednje, po 11. put cće smanjiti penzije od 2010. godine.AP Photo/Thanašis Stavrakis

Preview

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Slide

Policija u Atini upotrebila je danas suzavac da rastera stotine okupljenih farmera, koji protestuju zbog planirane penzione reforme ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede, koju su gađali kamenicama. AP foto – Thanassis Stavrakis

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh