Gradovi

Sukobi u Štutgartu uoči početka konferencije krajnje desnice

Sukobi u Štutgartu uoči početka konferencije krajnje desnice

ŠTUTGART – Stotine levičarskih demonstranata pokušale su danas da spreče ljude da uđu na konferenciju krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu, a policija je upotrebila biber-sprej da rastera demonstrante i uhapsila 400 među njima.

Uprkos protestima, konferencija je jutros počela u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC.

Pri tom je uhapšeno 400 ljudi, saopštila je policija, a prenosi AFP.

Očekuje se da će se AfD, koja traži zabranu burke i minareta u Nemačkoj, tokom današnjeg sastanka proglasiti za otvoreno antiislamsku partiju.

Preview

Slide

Slide

Stotine levičarskih demonstranata pokušale su danas da spreče ljude da uđu na konferenciju krajnje desničarske stranke Alternativa za Nemačku (AfD) u Štutgartu, a policija je upotrebila biber-sprej da rastera demonstrante i uhapsila 400 među njima. Uprkos protestima, konferencija je jutros počela u planirano vreme, a 1.000 policajaca opkoliko je nekoliko stotina demonstranata ispred izložbenog centra gde AfD drži partijsku konvenciju, prenosi BBC. AP Photo

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh