Zabava

Superheroji velikog srca – kolubarski vatrogasci spasili psa iz rudnika

Kolubarski vatrogasac u akciji. Printskrin via

Izbori su na pomolu.

Srbiji je preko potreban superheroj.

I to onaj sa natprirodnim moćima. Onaj koji će uspeti da savlada ta strašna čudovišta od reka koje se izlivaju, skupi koji poen i život viška, konačno porazi tog glavnog neprijatelja zvanog Javni dug i njegovu pomoćnicu Korupciju, i spasi princezu poznatu kao Normalna plata.

Treba nam neko poput Betmena – ko će činiti dobro i hapsiti zlikovce bez preteranog medijskog eksponiranja, toga nam je dosta. Betmen nikada nije dao intervju. Brojni smrtnici utrkuju se kampanjama želeći da prisvoje svoje superherojsko odelo. Neki su čak poželeli da iz uloge gradskog negativca postanu superheroji, i to zamislite, iz zatvora! Svi u istom stilu – jedva čekaju da obećaju hiljade podviga koji se, kako smo već navikli, nikad neće ostvariti.

Ipak, ako malo bolje razmislite – i nije toliko teško biti superheroj. Potrebno je samo verovati u iskonsko dobro i želju za pravdom koju svi vrlo često ispustimo negde, iz najrazličitijih razloga. Zapravo, treba se samo držati one prve stare poslovice koju smo naučili iz basni dok još nismo ni znali pišemo, ali smo znali da „Učini dobro, i dobro ti se vraća“ i “ Ko laže – taj i krade“. Wanna be heroji poziraju po fotografijama, obmanjuju nas odlaganjima, a niko zapravo da učini nešto zaista DOBRO.

Bilo je nekoliko epizodnih heroja koji nam na kratko vrate veru u humanost, sitnim gestovima koje puno znače, poput toplog zagrljaja onoga kome je najpotrebniji.

Milijan je spašen. Printskrin via

Vatrogasci Kolubare ovih dana ponovo nam vraćaju veru u superheroje i dobročinstvo. U svojim teget – žutim odorama hrabro su spasili jedan život. Njihov poziv sam po sebi, osim fizičke spreme, izuskuje i veliko srce i isto toliku hrabrost koju su oni dokazali da imaju. Obavljali su jedan od svakodnevnih zadataka, s tim što ovoga puta nigde nije gorelo, niti se radilo o ljudima. U nevolji se našao mali, izgubljeni pas koga su posle spašavanja spasioci nazvali Milijan.

Milijan je zalutao na strmi blok od uglja visok petaneest metara i uplašeno cvilio dok ga jedan od radnika nije ugledao i odmah pozvao vatrogasce u pomoć. Vatrogasna služba je bez oklevanja krenula, postavila merdevine i spasla mališu, koji ih je posle hepienda nagradio veselim mahanjem repa i partijom posvećenog maženja.

Pogledajte celu misiju spašavanja:

Aleksandar Radišić, predstavnik ove ekipe superheroja iz Kolubare, ima 32 godine i završio je veterinarsku školu. Ipak se opredelio za posao vatrogasca i radi u ovoj službi već dvanaest godina. Voli svoj posao i izazove koje donosi, a kako kaže, jako je srećan što je spasio Milijana jer život je život, a njegovo je da uradi sve što mu je u moći.

Milijan je lutalica i samo je jedan od gomile pasa na kopovima koje vlasnici neodgovorno bacaju u džakovima, prepuštajući ih na milost i nemilost sudbini.

Da psi imaju pravo glasa, zna se ko bi pobedio na izborima! Mada i sama moram da priznam da mi je ovaj video spasavanja bolji od svih dosadašnjih kampanja koje sam videla.

Bravo za vatrogasce!

Pratite VICE na Facebooku, Twitteru i Instagramu

Link Izvora

Klikni za komentar

Odgovori

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Na Vrh